En Sıcak Konular

Deniz Feneri'nin suç ortağı kim?

17 Eylül 2008 14:35 tsi
Deniz Feneri'nin suç ortağı kim? Doğan grubu gazetelerinden Vatan'ın 3 yıl önce Deniz Feneri Derneği için kampanya düzenlediği ortaya çıktı. O dönemde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mengi de dernek için övgü dolu yazılar yazmış.

Almanya'da görülen Deniz Feneri davasını kampanyaya dönüştüren Doğan Medyasının daha önce manşetlerinden Deniz Feneri Derneği'nin çalışmalarına övgüler düzdüğü ortaya çıktı. Yazarımız Burak Orhan yaşanan büyük çelişkiye dikkat çekti.

VATAN MANŞETTEN VERMİŞ

3 yıl önce Vatan gazetesinin Deniz Feneri Derneği için kampanya düzenlediği ortaya çıktı. Gazete o dönemde, "Öteki Türkiye'nin çocukları" manşetiyle derneğin çalışmalarından övgüyle bahsediyor. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Güngör Mengi de "Poğaça Devrimi" başlıklı yazısıyla derneğin çalışmalarını köşesine taşımış. Aynı Güngör Mengi, 7 Eylül 2008 tarihli “Saptırma sanatı” başlıklı yazısında Başbakan Erdoğan’ı Deniz Feneri Almanya soruşturmasını saptırmakla suçladı.

Almanya’da Deniz Feneri’yle ilgili sürdürülen dava, Hilton arazisinde istediğini yapamayan Aydın Doğan medyası tarafından gündemde sürekli canlı tutuluyor.
AK Parti’yle, Deniz Feneri arasında, Başbakan Erdoğan’la Mehmet Gürhan’ın birlikte çekilmiş fotoğrafı Doğan Medyasının en büyük delili.

Bu fotoğraflarla ilgili en güzel cevabı AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ verdi: “O zaman siyasiler her resim çektirdiklerinden ikametgâh ilmühaberi, sabıka kaydı istesin.”

Gerçekten de öyle. Örneğin Hasan Celal Güzel, siyasi parti lideriyken, yakaladığına sarılır vatandaşları kucaklardı. Kucakladıklarından biri suçlansa yapılacak haberleri düşünemiyorum bile. Aynen şöyle derlerdi; “X davasının sanığı, Hasan Celal Güzel’in yakın arkadaşı çıktı. Hasan Celal Güzel sanığı kucaklarken görüntülendi.”

Peki bu mantıkla haberler üreten Doğan Medyasının bir yayın organının da; Deniz Feneri Derneği’nin suç ortağı olduğunu biliyor musunuz?

Nasıl bir suç ortaklığı dersek; Vatan Gazetesi bundan sadece 3 sene önce, Deniz Feneri Derneği’nin yardım faaliyetlerini manşetine taşımış ve derneğin telefonlarını, adresini günlerce yayınlayarak reklamını yapmış.

16 Nisan 2005 tarihli Vatan Gazetesi’nin manşeti, “Öteki Türkiye’nin çocukları.” Deniz Feneri Derneği’nin internet sitesinde yer alan, “1001 çocuk 1001 dilek” kampanyasında yer alan çocukların dileklerine yer veren gazete derneğin iletişim bilgilerini de günlerce duyuruyor.

Şu ifadeler yer alıyor haberde:

“Deniz Feneri, “1001 çocuk 1001 Dilek” kampanyasını bu yıl 3. kez düzenliyor… Dernek Başkanı Engin Yılmaz, isteyen herkesin dilek gerçekleştirebileceğini söylüyor. Bunun için tek yapmanız gereken, www.denizfeneri.org.tr adresine girmek. Burada çocukların mektuplarını göreceksiniz. Mektupların yanında “Gerçekleştir” butonu var. Bu butona basıldığında çıkan sayfaya kredi kartı numaranızı ve yapacağınız ödeme miktarını yazmanız yeterli. Eğer internet siteniz yoksa, 0212 414 60 60’tan bize ulaşabilirsiniz.”

Derneğin tanıtımı gazetede yer aldıktan sonra aynı gün derneği çok sayıda bağış yapılmış. Bu durum da Vatan Gazetesi tarafından övgüyle anlatılıyor: İlgili haberin başlığı şöyle:

“Vatan yazdı, bağış yağdı” Haberde yine isteyenlerin nasıl bağış yapacakları anlatılıyor.

 

Bir gün sonra ise, bugün Almanya’daki Deniz Feneri Davası nedeniyle patronu Aydın Doğan’ın direktifiyle yazı yazan gazete yöneticisi Güngör Mengi Deniz Feneri Derneği’nin projesinden övgüyle bahsediyor. Mengi, 18 Nisan 2005 tarihli yazısında “Poğaça devrimi” başlıklı yazısında, toplumsal dayanışma için sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi çağrısında bulunuyor.
Aynı Mengi, 7 Eylül 2008 tarihli “Saptırma sanatı” başlıklı yazısında ise, Başbakan Erdoğan’ı Deniz Feneri Almanya soruşturmasını saptırmakla suçluyor.

CHP’nin ve Doğan Medyasının bugün yaptığını yapalım. Deniz Feneri’yle, Vatan Gazetesi arasında ne gibi ilişki vardır? Açıklasınlar bakalım.

Çamur atmak bu kadar kolay işte.

Burak Orhan / 8 sütun



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,665 µs