En Sıcak Konular

Alemdaroğlu hakim karşısında

17 Eylül 2008 14:07 tsi
Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, "üniversitenin zarara uğramasına yol açtığı" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun, görevi sırasında "bir inşaat konusundaki ek sözleşmeye, usul ve yasaya aykırı imza atarak görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği ve üniversitenin zarara uğramasına yol açtığı" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

İstanbul 5. Asliye Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Alemdaroğlu, avukatları Tülin Tuncer ve Erdoğan Tuncer ile İÜ avukatı Muammer Öz katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Alemdaroğlu, 2003'de Antalya Konyaaltı Caddesi'ndeki İÜ'ye ait 1200 metrekarelik arazide Devlet İhale Kanunu 51/g maddesi uyarınca "Kat karşılığı" inşaat yaptırmak için ihale açıldığını belirtti.

Bu ihaleyi kazanan firmanın inşaat sırasında planı değiştirerek daha büyük bir bina yapmayı teklif ettiğini anlatan Alemdaroğlu, "Bu durumu ikinci kez ihale etmeye gerek duymadan onayladık. İnşaat bitmeden görev sürem dolduğu için rektörlükten ayrıldım" dedi.

Alemdaroğlu, daha sonraki üniversite yönetiminin kendisini yıpratmak için hakkında böyle bir iddiada bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Yapılan işten kurum zarar görmemiştir. Aksine karı olmuştur. Eğer bunda bir zarar varsa bundan benden sonraki yönetim de sorumludur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı bir kurumdan gayri menkul değerlendirmesi yaptırmıştım. Avukatım diğer deliller ile bunu da delil olarak mahkemeye sunacak. Ayrıca Antalya'da görülen davada bilirkişi raporları lehimize görülmektedir.

Üniversiteye karşı açılan bu dava bilirkişilerin lehime rapor vermesinden sonra gerek müteahhit gerekse üniversite tarafından takip edilmemiştir."

İÜ avukatı Muammer Öz ise Antalya'daki davayı takipsiz bırakmalarının nedeninin genel uygulamayla ilgili olduğunu belirterek, "Buna göre üniversite aleyhine açılan bir dava takip edilmediğinde biz de davayı takip etmiyoruz. Sözü edilen davada takipsizlik bu nedenledir" dedi.

Mahkeme, dava konusu olayla ilgili bilirkişi tayin edilmesi ve daha önce Antalya'da görülün İÜ ve inşaatçı firma arasındaki dava dosyasının istenmesi için duruşmayı erteledi.



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs