Hesap veremediler | " /> Hesap veremediler | "/>

En Sıcak Konular

Hesap veremediler

17 Eylül 2008 11:45 tsi
Hesap veremediler Türkiye'yi Almanya'ya kilitleyen dava sonuçlandı. Mahkeme başkanı Türkiye'de yapılan haberlerin büyük bölümünün gerçeği yansıtmadığını ve siyasi basklı için yapıldığını söyledi. İşte Deniz Feneri e.V. yöneticilerinin yargılandığı davadan çıkan karar...

Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde görülen Deniz Feneri e.V. davasında hakim kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Mehmet Gürhan'a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan'a 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş''e 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Firdevsi Ermiş tutuklu süresi göz önünde bulundurulduğu için duruşma sonunda serbest bırakılacak.

Öte yandan mahkeme başkanı Türkiye'de yapılan haberlerin büyük bir bölümün gerçekleri yansıtmadığını ve bu haberlerin siyasi baskı için kullanıldığını söyledi.

Hakim davanın Alman Dernek yasasına göre görüldüğünü ve bu 3 kişinin dernek paralarını başka işlerde kullandıkları için bu cezayı verdiklerini söyledi.

Almanya'nın en büyük dolandırıcılığı

Mahkeme Başkanı kararın açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada Almanya’nın en büyük dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Dünkü son duruşmada söz alan sanıklar, bağış yapanlardan özür dilemiş ve yanlış yaptıklarını kabul etmişlerdi.  
Almanya’da Deniz Feneri Derneği’nin 3 yöneticisinin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davanın dünkü duruşmasında savcı, sanıklar için istediği cezaları dile getirmişti. En az 16 milyon Euro’nun amaç dışı kullanıldığını belirten savcı, sanık Mehmet Gürhan hakkında 6 yıl hapis cezası istemişti.

Savcı, diğer sanıklar Mehmet Taşkan’a 3 yıl ve Firdevsi Ermiş’e de 2 yıl hapis cezası verilmesini talep etmişti. Ancak Taşkan ve Ermiş’in hapiste bulundukları süre, iyi halleri ve davaya itiraflarıyla katkıda bulundukları göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istemişti.

Savcı Lötz: Asıl failler Türkiye’de

Dernek adına toplanan yardım ve bağış paralarının amaç dışı kullanıldığını ifade eden savcı, sanıklar için nitelikli dolandırıcılık suçlamasında bulunmuştu. Bu suçlamalarla ilgili olarak Türkiye’deki bazı isimlerin de gündemde olduğuna dair bazı bulgulara ulaştıklarını söylemişti.

ÖZÜR DİLEMİŞLERDİ
Duruşmanın sonuna doğru sanıklar söz almış; Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş özellikle bağış yapanlardan özür dilemişlerdi. Üç isim de, yanlış yaptıkları şeklinde ortak mesaj verdi. Ancak Firdevsi Ermiş yanlış yapmasına rağmen mahkemeye doğruları söylediğini ve bununda kendisi için bir anlamda rahatlatıcı unsur olduğunu ifade etmişti.

KARARLAR
Mahkeme, davayla ilgili kararı bugün açıkladı.Mahkeme sanıklardan Mehmet Gürhan’a 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan’a 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş’e 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Ermiş cezası tecilli olarak uygulanacak.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Almanya’da 1999’da kurulan Deniz Feneri derneğinin 2002-2007 arasında 41 milyon 423 bin 158 Euro bağış topladığı belirtilmişdi. Bankalardan çekilen yüksek miktarların emniyete bildirilmesi sonucu kara para aklandığı şüphesiyle savcılık harekete geçmişti. İhbarlar üzerine Hessen Eyalet Savcılığı, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan’a dolandırıcılık, karapara aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından dava açmıştı.


 



Bu haber 1,160 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs