Küfürbaz siyasiler! | " /> Küfürbaz siyasiler! | "/>

En Sıcak Konular

Küfürbaz siyasiler!

17 Eylül 2008 10:23 tsi
Küfürbaz siyasiler! 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan krizi nedeniyle görüştüğü İngiliz mevkidaşı Miliband’a küfür ettiği yolundaki iddiaları yalanladı. Lavrov, küfür ya da kaba sözleriyle gündeme gelen ilk devlet adamı değil.

Daha önce ABD Başkanı George W.Bush’tan Venezüella Devlet Başkanı Chavez’e pek çok dünya lideri, öfkeye yenik düşerek ağzını bozdu.

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kafkas savaşı günlerinde İngiliz mevkidaşı David Miliband’a küfür ettiği yolundaki iddiaları yalanladı. Lavrov, "Ben İngiliz Dışişleri Bakanı’na şahsen küfür etmedim. Ben ona sadece Avrupalı bir liderin Gürcü lideri Saakaşvili için söylediği "f.....g lunatic" (zırdeli) sözünü aktardım" dedi.

Daily Mail gazetesindeki bir iddiada Lavrov ile Miliband’ın 13 Ağustos’ta yaptıkları telefon görüşmesinde Rus Dışişleri Bakanı’nın muhatabına küfrettiği öne sürülmüştü. Miliband’ın Gürcistan’daki tutumunu eleştirmesi üzerine Lavrov’un "O.. çocuğu sen kim oluyorsun da bana ders vermeye kalkıyorsun" dediği öne sürülmüştü.

Tercümanların işi zor

Lavrov, önceki gün Güney Osetya’nın başkenti Suhumi’de düzenlediği basın toplantısında küfür etmediğini savunurken "Komsomolskaya Pravda" Gazetesi, son dönemde kaba ve küfürlü sözlere başvuran liderlerin sözlerinden bir derleme yaptı. Pravda, "Neyse ki, kızgın liderlerin soğukkanlı tercümanları var. Çoğu zaman bunlar durumu kurtardı" dedi.

Üşütük Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Saakaşvili hakkında, "Üşütükler normal insanlardan zaten böyle ayırt edilir. Onlar kan kokusu alınca kendilerini zapt edemiyor" demişti. Tercüman ise, "Gürcistan Yönetimi’nin davranış biçimi kabul edilen normların dışına çıkıyor. Bu durum bizi son derece tedirgin ettiği için sert önlem almak durumunda kaldık" diye çevirmişti.

B.k yemesinler ABD Başkanı George W.Bush, Lübnan krizi sırasında bir toplantıda dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair ile konuşurken açık mikrofona yakalanmıştı. Bush’un "Ortadoğu’daki krizi çözmenin anahtarı, Hizbullah ve Suriye’nin bu b.ku yemeye son vermeleridir" dediği duyulmuştu.

Delikten çıkaracağız Bush, 11 Eylül saldırıları sonunda, Afganistan’daki Taliban ve El Kaide militanlarını hedef alarak, "Onları saklandıkları delikten çıkaracağız" demişti. Tercüman ise "Biz Afganistan’da demokrasinin zaferi uğruna önümüzdeki tüm engelleri aşmaya hazırız" ifadesini kullanmıştı.

Burası kükürt kokuyor 2006 yılının Eylül ayındaki BM yıllık Genel Kurul toplantılarında konuşan Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Bush’un bir gün önceki konuşmasına atfen, "Şeytan dün buraya gelerek sanki dünyanın sahibiymiş gibi konuştu. Bu kürsüden burnuma kükürt kokusu geliyor" demişti. Çevirmen ise "Biraz önce bu kürsüden benim saygıdeğer Amerikalı meslektaşım konuştu" diye tercüme etmişti. 

hurriyet



Bu haber 353 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs