En Sıcak Konular

Nazlı Ilıcak Sabah'tan gidici mi?

17 Eylül 2008 10:06 tsi
Son günlerde kaleme aldığı eleştirel yazılardan dolayı Sabah'ıni 4. sayfasından arka sayfaya kaydırıldığı ileri sürülen Nazlı Ilıcak konuştu.

Şaban Dişli ve Debiz Feneri olayları çerçevesinde  kaleme aldığı eleştirel yazılardan dolayı Sabah'ın 4 .sayfasından arka sayflara kaydırıldığı iddia edilen Nazlı Ilıcak canlı yayında konuştu.

NTV'de yayınlanan "Yazıişleri" programında konuşan Ilıcak, Ruşen Çakrı'ın "Size gazetede baskı yapılıyor mu?" sorusuna, cevap vermekten kaçındı ve sadece 'ona bakacağız' dedi.

Ilıcak'ın, 13 Eylül'de kaleme aldığı "Basın Hürriyeti ve patron çıkarı" başlıklı yazısında Aydın Doğan'ı ve isim vermeden kendi patronu Ahmet Çalık'ı eleştirmesi üzerine, 4 sayfadaki yerinin Vatan'dan transfer edilen Haşmet Baboğlu'na verildiği iddiia ediliyor.

Ilıacak, Aydın Doğan ve kendi patronunu eleştirdiği yazısında şunları söylemişti:

"Hafta sonu geldi. Tayyip Erdoğan, açıklamalarına devam edecek mi? Kavga sürecek mi? Yoksa olay, Dengir Mir Fırat'ın sözleriyle noktalanmış mı olacak? Merakla bekliyorum. Bu tartışmadan medya çok olumsuz etkileniyor. Doğan Grubu'nda yazan arkadaşlar, ister istemez, "silâhşör" konumuna düşüyor. Bizler de, "karşı kampın adamı" gibi görünüyoruz. Samimi kanaatlerimizi yazsak dahi, okur nezdinde, hiçbirimiz inandırıcı olamıyoruz. Çünkü herkes, Türkiye'deki genel kuralı biliyor: "Basın hürriyeti, patronun çıkarlarıyla sınırlıdır."

2000'li yıllarda, "televizyon sahipleri kamu ihalesine girmesin" diye boşuna kıyamet koparmamıştık. Çünkü kamu ile alışverişi olan medya patronu, siyasi pozisyonunu da, işin tabiatı gereği, buna göre ayarlıyor. Kamu ihale yasağı sürebilseydi, bugünkü tartışmaların pek çoğu gündemde olmayacaktı. Ne Hilton arazisinden, ne de rafineriden söz edilecekti."

Sabah Gazetesi'nin 4. sayfasındaki yeri Haşmet Baboğlu'na tahsis edilen Nazlı Ilıcak, 14 Eylül Pazar günü kaleme aldığı "Eden bulur" başlıklı yazıdan beeri yazı yazmıyor..

haber7



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,604 µs