En Sıcak Konular

15 bin dolara danışmanlık yapan Paşa!

17 Eylül 2008 09:09 tsi
15 bin dolara danışmanlık yapan Paşa!
Paşa, CHP'li belediyeyle kolejin arsa işini bitirmiş...

Ergenekon terör örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, Ankara İncek'teki ATEK Koleji'nde danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. Eruygur'un, Alpay Tarhan'a ait kolejde 2007-2008 eğitim öğretim dönemi için aylık 15 bin dolar maaş aldığı öğrenildi. Eruygur'un cezaevine gönderilmesinin ardından kolejdeki görevi de sona erdi. Ayda 2 defa koleje giden Eruygur, müdür odasında Alpay Tarhan ile özel görüşmeler yapıyordu.

Eruygur'un danışmanlık görevine başladıktan sonra okul yöneticilerinden eğitim öğretimle ilgisi olmayan bilgileri talep ettiği belirlendi. Eruygur'un kolej yöneticilerinden, temizlikçiler dahil okulda görev yapan tüm personelin şahsi bilgilerini içeren dosyaları istediği de öne sürüldü.

Eruygur'un tüm personelin eğitim durumları, aile bilgileri, çocukları ve ev adreslerine kadar detaylı bilgileri istemesi okul personeli tarafından endişeyle karşılanırken, bu duruma itiraz eden bazı öğretmenlerin de sözleşmesinin sona erdiği öğrenildi. Bedelsiz arsa planı ATEK Koleji'nin sahibi ve genel müdürü Alpay Tarhan'ın yakın dostlarına, "Eruygur'u belediye ve askeriyeyle olan ilişkilerimi halletmesi için aldım" dediği öne sürüldü. İddiaya göre, kolejin hemen yanında bulunan 20 bin 301 metrekarelik park alanının koleje tahsis edilmesi için Eruygur devreye girdi.

CHP'li Çankaya Belediyesi ile görüşen Eruygur sayesinde kolej yönetimi, bu yılın başında belediyeyle yaptığı protokolle park alanına 10 yıllığına bedelsiz olarak sahip oldu.

ERUYGUR CAN DOSTUMUZ

Alpay Tarhan, Şener Eruygur'un danışmanlık yaptığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Şener Eruygur, bizim can dostumuz. Okulumuza arada sırada ziyarete gelirdi. Kendisi saydığımız sevdiğimiz birisi" dedi. Tarhan, Eruygur'un Atatürkçü mantıkla, Atatürkçü gençliğin yetişmesi konusunda koleje 3-4 defa ziyarette bulunduğunu aktardı. Personelin özel bilgilerinin talep edilmesiyle ilgili olarak da Tarhan, "Okulumuzda geçen sene 40 personel vardı. Bunların özel bilgilerini neden istesin. Tamamen iyi niyetlerle kurulmuş bir eğitim kurumuyuz" ifadelerini kullandı.

Tarhan, Türkiye'de iyi şeyler yapmaya çalışanların engellendiğini savunarak, "Yanımızda harabe bir arazi vardı. Belediye başkanına burası için teklif götürdük. Bizim basketbol sahasına ihtiyacımız var. Koşu pisti, kamelyalar, açık fitness center yapıyoruz ama bunlar bizim işimize yaramıyor. Burası halka açık olacak. Geçen sene zarar ettik, bu yıl da zarardayız. Ağrı'da bir devlet okulu yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamayı düşünüyoruz" dedi.

bugün



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,106 µs