En Sıcak Konular

Yüzleşme Derneği: Asıl 'bölücülük' DTP'nin kapatılmak istenmesidir

16 Eylül 2008 21:52 tsi
Yüzleşme Derneği: Asıl 'bölücülük' DTP'nin kapatılmak istenmesidir Yüzleşme Derneği Başkanı Cafer Solgun, DTP davasıyla ilgili sert mesajlar verdi. Davanın sadece bir partinin kapatılmasıyla ilgili olmadığını savunan Solgun'a göre, "demokrasi değerlerini savunmak açısından AKP'nin kapatılmasıyla DTP'nin kapatılması a

Yüzleşme Derneği Başkanı Cafer Solgun tarafından bugün yapılan "Asıl bölücülük DTP'nin kapatılmak istenmesidir!" başlıklı açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi:

-DTP’nin kapatılması istemiyle açılan dava Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, davayı açan taraf olarak, iddialarını sürdürecek, DTP’nin “bölücü” bir parti olduğu için kapatılmasını istemeyi sürdürecek. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve diğer parti yöneticileri de, demokrasilerde parti kapatmanın nasıl bir abesle iştigal icraat olduğunu anlatmaya çalışacak ve DTP’nin kapatılmasının özellikle Kürt sorununun çözümü açısından ne tür olumsuzluklara sebebiyet verebileceğini ifade edecek.

Açık söyleyelim; Anayasa Mahkemesi’nin kararı, muhtemelen DTP’nin kapatılması yönünde olacak. Daha önce Kürt meselesine duyarlılığıyla öne çıkmış diğer partilerin başına gelenleri çok iyi bildiğimiz için böyle olumsuz bir öngörüde bulunuyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin DTP’ye, AKP’ye gösterdiği “ince ayar” hassasiyetini göstermesi ise sürpriz olacaktır. Biz elbette ki yanılmak istiyoruz.

Ancak bu vesileyle bazı gerçekleri hatırlatmak istiyoruz.

DTP’nin sürdürdüğü siyasi geleneği, bugüne değin Anayasa Mahkemesi bir “partiler mezarlığına” çevirmiştir. Bu yaklaşım, neye “çare” olmuştur? ... Peki bu neye yaramıştır? Son olarak barajı aşarak meclise girmek için DTP’liler bağımsız aday olarak meclise girdiklerinde de mecliste ittifakla önlerine engeller konulmuştur. Ve şimdi bütün bu engelleri aşarak meclis bünyesinde siyaset yapmak isteyen bu partinin kapısına kilit vurulmak isteniyor…

Geçtiğimiz gün yapılan “Terörle Mücadele Zirvesi”nde, “halkın desteğini almanın” önemine işaret eden kararlar alındığı vurgulandı. ...  Peki parti kapatarak, DTP’li vekillere siyaset yolu men edilerek mi bu halkın gönlü alınacaktır? Siyaset yapmanın önünü tıkarsanız, demokratik çalışma yürütmeyi “ateşten gömlek giymek” haline getirirseniz, Kürt sorununu “terör ve güvenlik sorunu” olarak görmeyi sürdürürseniz olacak olan nedir? Bu soruların cevabı, aklını, sağ duyusunu yitirmemiş herkes açısından çok nettir.

-DTP’yi “bölücülük yapmakla” itham edenler, bu ülkenin yurttaşlarını “özde ve sözde vatandaşlar” olarak ayırarak sahip oldukları 12 Eylülcü zihniyeti dışa vuranlardır.

Asıl “bölücülük” yapanlar, devlet protokollerinde, resepsiyonlarda, bu partiyi ve bu partinin yöneticilerini, dolayısıyla onlara oy veren insanları “yok” sayanlar, görmezden gelenlerdir.

Demokratik değerleri savunmak adına AKP’nin kapatılmasıyla DTP’nin kapatılması arasında hiçbir fark yoktur. Demokratik zeminde AKP’nin kapatılmasına yönelik sergilenen duyarlılığın DTP söz konusu olunca gösterilmemesi kime ve neye hizmet etmektedir? Sessizlikleriyle adeta “DTP de kapatılmayı hak etti” dercesine hayırhah bir tutum içerisinde olanları, bu sorunun cevabını düşünmeye davet ediyoruz.

-Sahip çıkmamız, savunmamız gereken, Türkiye’nin geleceğidir…



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs