En Sıcak Konular

Lüks siteye kuduz karantinası

16 Eylül 2008 19:28 tsi
Büyükçekmece'ye bağlı Yakuplu Beldesi'nde bulunan İhlas Marmara Evleri 1. Etap'ta kuduz paniği yaşanıyor.

5 gün önce gece saatlerinde küçük bir çocuğu ısıran kuduz köpek, kendisini yakalamaya çalışan iki güvenlik görevlisini de ısırdıktan sonra kaçtı. Sabah saatlerinde aynı site içinde 4 çocuğu daha ısıran köpek akşam saatlerinde yakalanabildi. Olayla ilgili büyük tedirginlik yaşayan site sakinleri yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Oğlu kuduz köpek tarafından ısırılan Ahmet Özarslan, site yönetiminin olayın üzerini kapatmaya çalıştığını iddia ederken lüks sitenin girişine "Bu bölgede kuduz vakası tespit edilmiştir." yazılı tabela asıldı.

Alınan bilgiye göre kuduz olayı 5 gün önce İhlas Maramara Evleri Sitesi 1. Etap'ta meydana geldi. Site bahçesinde gezen 10 yaşındaki bir çocuk kuduz olduğu sonradan anlaşılan köpek tarafından ısırıldı. Küçük çocuk çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılırken köpek site içerisinde aranmaya başlandı. Gece saat 02:00'da site bahçesinde kıstırılan köpek iki güvenlik görevlisini ısırdıktan sonra kaçtı. Aynı köpek gündüz saat 12:00'da site bahçesinde dolaşan iki kardeşe daha saldırdı. Kuduz köpeğin saldırısına uğrayan Sevda Deniz, olayı şöyle anlattı: "Küçük kardeşimi gezintiye çıkarmıştım. Bu sırada köpek önce kardeşime saldırdı. Yüzünden ısırdı. Ben hemen müdahale ettim üzerine atladım. Benim de kolumu ve her iki bacağımı ısırdı. Çevredikler yetişince köpek kaçtı."

Aynı köpek akşam saatlerinde ise yine parka oynamaya gelen Alperen Özarsalan'a(10) saldırdı. Küçük çocuk ilk saldırıdan kaçarken kendisini kovalayan köpeğin ikinci salıdırısından kurtulamadı. Kuduz köpekle boğuşan küçük Alperen'in neredeyse ısırılmadık yeri kalmadı. Başından, sırtından, karnından yaralanan Alperen "Önce kaçtım. Sonra arkamdan gelerek bir daha saldırdı. Ben köpekle bir süre boğuştum. Sonra bir güvenlik görevlisi geldi ve köpeği üzerimden aldı." dedi.

'SİTE YÖNETİMİ İLGİSİZ KALDI' İDDİASI

Kuduz köpek nedeniyle site sakinleri büyük tedirginlik yaşarken yönetimin olayın duyulmamasına çalıştığı iddia edildi. Kuduz köpek tarafından ısırılan Alperen7in babası Ahmet Özarslan "Oğlum ısırıldıktan sonra site görevlilerine 'Beni hastaneye götürün' demiş ancak kimse ilgilenmemiş. Eşim de aynı şeyi söyleyince bu bizim görevimiz değil demişler. Ayrıca ilk ısırma vakasından sonra kimse uyarılmadı. Site sakinlerine dikkatli olmaları konusunda bir uyarı yapılmadı. Aradan dört gün geçti. Bizler olayı basına haber verince site girişine tabela asıldı. Bu zamana kadar neden birşey yapılmadı? İlk vakadan sonra site sakinleri olarak bizleri uyarsalardı çocuklarımızın tek başına dışarı çıkmasına izin vermezdik. Bu köpek bir gün boyunca yakalanmadı. Bu süre içinde 7 kişiyi ısırdı." diye konuştu.

Kuduz köpek tarafından ısırılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çatalca Devlet Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilen çocukların tamamı taburcu edildiği öğrenildi. Bu arada bölgede çalışma yapan belediye ekiplerinin bugün site girişine "Bu bölgede kuduz vakası tespit edilmiştir" tabelası astı.

Vatandaşların ilgisizlik iddialarının asılsız olduğunu belirten site Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Gürsel Ovalı, olayı başından beri takip ettiklerini ancak kuduz köpeğin çok çevik olması nedeniyle uzun süre yakalanamadığını belirtti.

Öte yandan kuduz köpek nedeniyle tedirginlik yaşanan sitede oyun alanları ve parkların boş olduğu gözlendi. Kuduz köpek olayından haberdar olan site sakinlerinin çocuklarının dışarı çıkmasına izin vermedikleri öğrenildi.

cihan



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs