En Sıcak Konular

CHP'li başkan kendinden emin...

16 Eylül 2008 19:17 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız, hiç tereddüdümüz yok'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği üyelerine iftar verdi. Henüz 2 hafta önce kurulan dernek üyeleriyle İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan önce biraraya gelen Tekin yerel seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Tekin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız, hiç tereddüdümüz yok. AKP'nin adayı kim olursa olsun İstanbul'da iktidar olacağız" dedi.

Başkanlığını Bugün Gazetesi'nden Ali Kuş'un yaptığı Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği üyeleri Merter Green Park Otel'de kendi aralarında yaptıkları iftarın ardından CHP'nin konuğu oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin dernek yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan 14 gazeteciyi Feriye Lokantası'nda ağırladı. 2 hafta önce kurulan derneği böylece ilk olarak CHP konuk etmiş oldu.

Yenilen yemeğin ardından belediye muhabirlerine yerel seçimlerle ilgili CHP'nin hedeflerini ve çalışmalarını anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanı adaylarını İstanbullulara sorarak belirleme kararı aldıklarını anlatan Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için 6'sı parti içi olmak üzere 7 aday adayı belirlediklerini söyledi. Tekin, "İki farklı firma İstanbul'da anketlerle bir kamuoyu yoklaması yapıyor. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları bu yöntemle seçilecek. En az 20 bin İstanbulluya adaylarımızı soracağız. Bizim adaylarımızı hem parti kamuoyu ve İstanbul kamuoyunda tartıştırmak istiyoruz. İstanbul adaylarımızı İstanbullular belirleyecek" dedi.

"Yarın seçim olsa en az 20 ilçeyi alırız" diyen Tekin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alacağız, hiç tereddüdümüz yok. AKP'nin adayı kim olursa olsun İstanbul'da iktidar olacağız" dedi. AKP'nin İstanbul'da hiçbir çalışması olmadığını belirten Tekin, belediyelerin kamu adına yaptığı çalışmaların parti çalışması olarak algılanmasının yanlış olduğunu söyledi. Tekin, İstanbul'da birkaç ilçede kadın belediye başkanı adayı göstereceklerini de açıkladı.

TOPLUMDAN KOPMUŞUZ

Tekin, sosyal demokrat söylemleri olan CHP'nin alt gelir gruplarının yaşadığı ilçelerde oy tabanını kalmadığı, sadece elit bölgelerde güçlü oldu yönünde eleştirilere de cevap verdi. Eleştiriye hak veren Tekin, önümüzdeki dönemle ilgili olarak ise iddialı konuştu: "Hangi ilçeye istiyorsanız gidelim. Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Ümraniye, hepsi. Oralarda da iddialıyız. Bu konuda bir özeleştiri yaptık. Siyasetçi eksiğini görecek. Uzun süre toplumdan kopmuşuz. Bunu da itiraf etmek lazım. Toplumun sorunlarıyla fazla ilgilenemedik. Biraz da bizde hata. Biz hiç hata yapmadık demek mümkün mü? Bu bir özeleştiri" dedi.



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs