En Sıcak Konular

Avrupa faşistleri Köln'de toplanıyor

16 Eylül 2008 17:38 tsi
Avrupa faşistleri Köln'de toplanıyor
Anti- İslamlaştırma Kongresi adı verilen toplantıya katılacaklar arasında Fransız Le Pen ile İtalyanların ayrılıkçı lideri de var.

Anti İslamlaştırma Kongresi adı altında önümüzdeki hafta Köln'de bir araya gelecek olan Almanya, Fransa ve İtalya'nın aşırı sağcı popülistleri, aralarındaki dayanışmayı güçlündermeyi amaçlıyorlar.

"İslamlaşmaya Hayır" sloganıyla yapılacak kongrede, ırkçı ve Yahudi aleyhtarı söylemleri nedeniyle birçok defa mahkum edilen Fransız Ulusal Cephe Partisinin Başkanı Jean Marie le Pen'in yanı sıra Belçikalı aşırı sağcı parti Vlaams Belag'ın Başkanı Filip Dewinter de bir konuşma yapacak.

Alman halk hareketi "Pro Köln" Başkanı Markus Beisicht cuma günü yaptığı açıklamada, Strache ve İtalyan Kuzey Ligi Avrupa Parlamenteri Mario Borghezio'nun da kongreye katılmasının beklendiğini açıkladı. FPÖ Sözcüsü Karl-Heinz Grünsteidl ise Köln'deki kongreye katılmayacak.

40 BİN GÖSTERİCİ HAYIR DİYECEK

Köln'de yapılması planlanan cami inşaatına karşı tavırları nedeniyle dikkatleri üzerine çeken aşırı sağcı halk hareketi Pro Köln, 20 Eylül'de yapılacak olan kongreye 1.500 kişinin katılacağı kanısında. Buna karşın 40 bin kişinin karşı gösteri yapacağı tahmin ediliyor.

Beisicht açıklamasında kongrenin amacının "Avrupa çapındaki vatansever, sağcı popülist hareketlerin" kaynaşması sayesinde uzun vadede "Avrupalı ciddi bir sağ parti" meydana getirmek olduğunu söyledi. Pro Köln Başkanı, "Siyasi rakiplerimizin, Avrupalı sağ popülist hareketlerin ve partilerin ne denli yakın işbirliği içinde olduklarını görmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 Dünya Bülteni 



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs