En Sıcak Konular

Hrant'ın memleketinde Ermenice isme red

16 Eylül 2008 16:36 tsi
Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 'Kazım Akses' olarak bilinen yerel sanatçı Kazım Akıncı'nın isminin 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirilmesi talebini reddetti.

Malatya'da 'Kazım Akses' adıyla kendi çıkardığı kasetleri satarak geçimini sağlayan Kazım Akıncı, Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada isminin Ermeni ismi olan Serkis Nersesyan olarak değiştirilmesini istedi. Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki son duruşmada tanık olarak dinlenen 82 yaşındaki H.Ö., "Kazım Akıncı benim arkadaşım olur. Kendisini 15-20 yıldır tanırım. Kendisi 'Kazım Akıncı' olarak bilinir. İsminin 'Serkis', soyadının ise 'Nersesyan' olarak değiştirilmesini istemektedir" dedi.

Nüfus Müdürlüğü temsilcisi de duruşmada, "İsim değişikliğine engel teşkil edecek bir durum yoktur. Takdir mahkemenindir" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, "Yapılan yargılama ve toplanan delillere göre, Kazım Akıncı'nın çevresinde bu isimle tanındığı ancak adını ve soyadını değiştirmek istediği, bu durumda adının ve soyadının değiştirilmesi için haklı bir nedeninin olması gerektiği ancak tüm dosya kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklı bir neden olmadığı kanaatine varıldığından davanın reddine karar verilmesi talep edilir" dedi.

Mahkeme başkanı ise dosyanın incelenerek duruşmanın bittiğini ve davanın Yargıtay yolu açık olmak üzere reddine karar verildiğini açıkladı.

Kazım Akıncı, isim değişikliği teklifinin kabul edilmediğini belirterek temyize gideceğini söyledi. Akıncı, "Hakkımı arayacağım, Ermeni'yim. Bunu gizlemiyorum. Hrant Dink'in ölümünden sonra ben de artık kendimi bu şekilde görmek istiyorum. Bunda da herhangi bir sakınca yoktur. İsim ve soyadımı da 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirmek istiyorum. Hrank Dink'in ölümünden sonra hiçbir şeyden korkmuyorum. Gerçek ismimin kimliğime yazılmasını istiyorum" ifadelerini kaydetti.

Geçimini 'Kazım Akses' adıyla çıkardığı kasetini satarak sağladığını belirten Kazım Akıncı, bundan sonraki kasetini de 'Serkis Nersesyan' adıyla çıkarmak istediğini belirtti.

Kazım Akıncı, Malatya Adliye Sarayı önünde günün anısına bir de türkü söyledi.

yeni şafak



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs