En Sıcak Konular

Emniyet çürük yumurtaları ayıklıyor

16 Eylül 2008 15:50 tsi
Adı çetelerle anılan polislere karşı amansız bir mücadele yürüten İstanbul Emniyeti'nde Mali Şube Müdürü CAHİT GÖK'ün durumu değerlendiriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürü Cahit Gök'ün, ekiplerinin, kaçak içki ve sigara satan bir bayiye düzenlediği baskını yarım bıraktırdığı, polis ekibini geri çekerek karşılığında 5 bin YTL rüşvet aldığı iddia edildi. Mali Polis müdürü Cahit Gök ve baskını düzenleyen ekip amiri ve memurlar hakkında idari ve savcılık soruşturması başlatıldı.

ETİLER NİSPETİYE CADDESİNDEKİ BÜFE

Edinilen bilgiye göre İstanbul Mali Şube ekipleri, İstanbul Nispetiye Caddesinde faaliyet gösteren Torunlar Tekel Bayii isimli bir işyerine 31 Kasım 2007 tarihinde, kaçak içki ve sahte bandrollü sigara sattığı gerekçesiyle baskın düzenlediler. İddialara göre yapılan baskında işyerinde adı geçen kaçak içki ve sahte bandrollü sigaralardan çok miktarda ele geçirildi.

EKİBE GERİ ÇEKİLİN TALİMATI

İddialara göre işyeri sahibi Turgay isimli şahıs baskın gerçekleştiği sırada İstanbul Emniyet Müdürlüğünde 3. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Cahit Gök'ü aradığı, Cahit Gök'ün de baskını gerçekleştiren ekibe talimat vererek hiç bir işlem yapmadan işyerinden ayrıldıkları ileri sürüldü. Yine iddialara göre büfe sahibi baskından hemen sonra Cahit Gök'ün makamına gittiği ve kendisine 5 bin YTL verdiği, misafir gibi ağırlandığı Mali Şube Müdürlüğü makamından ayrıldıktan birkaç gün sonra aynı işyerine düzmece bir baskın yapılarak az miktarda kaçak içki ve sahte bandrollü sigara yakalandığı belirtildi.

SAVCILIK VE MÜFETTİŞLEK DEVREYE GİRDİ

Bu iddiaların isimsiz bir ihbar mektubu ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bildirilmesi üzerine 31.12.2007 tarihinde hazırlanan bilgi notu ile iddialar Polis başmüfettişliğine bildirildi. İstanbul Polis Bölge Başmüfettişliğinde görev yapan Ercüment Özbeyli ve Nevzat Arabacı adlı müfettişler iddiaları soruşturmaya başladı. Bu arada aynı iddilar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 2008/3298 sayı ile ayrı bir soruşturma başlattı.

POLİSLİKTEN İHRACI İSTENİYOR

İdari yönden açılan soruşturmada Cahit Gök, Emniyet Amiri Şener Şen, Polis Memurları Mehmet Yıldırım, Yusuf Acer ve Cemal Çelebi'ye meslekten ihraç, Başkomiser Ahmet Kalender, Yunus Çelik, Oğuz Karaca'nın "Amir ve üstlerie iletilmesi gereken bilgi ve buyrukları zamanında iletmemek, ya da olaylarla ilgili bilgileri amirlerden ve resmen istenmesi halinde de görevli ve yetkili kuruluş ve kişilerden gizlemek suçundan dolayı 4 ay kıdem durdurma cezası, istemi ile soruşturma sürdürülüyor.

 GAZETEPORT



Bu haber 1,849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,693 µs