'Çuvalcı komutan'a büyük ödül! | " /> 'Çuvalcı komutan'a büyük ödül! | "/>

En Sıcak Konular

'Çuvalcı komutan'a büyük ödül!

16 Eylül 2008 15:03 tsi
 'Çuvalcı komutan'a büyük ödül! Türkiye onu çuval olayıyla tanımıştı. Korgeneral Raymond Odierno terfi etti. O artık en tepedeki isim;

Korgeneral Raymond Odierno, Irak'taki Amerikan askerlerinin komutasını General David Petraeus'dan devraldı.

Şubat 2007'de komutan olan General David Petraeus bugün görevini Korgeneral Odierno'ya devretti. Devir teslim törenine ABD Savunma Bakanı Robert Gates de katıldı.

Irak'taki görevine Şubat 2007'de gelen General Petraeus, ABD Başkanı George W. Bush'un sorunlu noktalara daha fazla asker gönderme planını uygulamıştı. General Petraeus göreve geldiğinde ülkedeki şiddet oranı yüksek seviyede devam ederken sadece Bağdat'ta Ocak 2007'de 40 arabalı intihar saldırısı meydana gelmişti. Bush'un planı çerçevesinde sorunlu noktalara toplam 30 bin asker yerleştirildi. Süreç içerisinde saldırılar azalırken siyasi ve ekonomide de ilerlemeler yaşanmıştı.

General Petraeus, Irak'taki görevini devretmesi ardından Merkez Kuvvetleri Komutanlığı'na gelecek. Merkez Kuvvetleri Komutanlığı doğu Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya bölgelerinden sorumlu.

TÜRKİYE ONU ÇUVAL OLAYIYLA TANIDI

Türkiye'nin 'çuval' olayından tanıdığı Korgeneral Odierno geçtiğimiz Mart ayı başında Washington'da verdiği bir brifingde terör örgütü PKK'dan sözederken "terörist unsurlarla müzakerelere başlanabilmesi için bu örgütün baskı altında tutulması gerektiğini" ifade etmişti. Türkiye'nin tepkisini çeken bu açıklamalar üzerine Beyaz Saray, Amerika'nın PKK terör örgütüyle görüşmediğini, Türkiye'nin de PKK'yla görüşmesini beklemediğini açıklamıştı.

ÇUVAL OLAYI
1 Mart (2003) tezkeresinin reddedilmesinin ardından ABD ile Türkiye ilişkileri gerginleşmişti.  ABD'nin kurtuluş günü olan 4 Temmuz 2003 Cuma günü Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve Türkmen mihmandarları, Irak'taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerika 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, sürpriz bir baskın sonucu derdest edildiler. Ve başlarına çuval (kukuleta) geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekildiler. 

İnternet haber



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,629 µs