Büyükelçi'ye Marko belgesi kıyağı | " /> Büyükelçi'ye Marko belgesi kıyağı | "/>

En Sıcak Konular

Büyükelçi'ye Marko belgesi kıyağı

16 Eylül 2008 14:43 tsi
Büyükelçi'ye Marko belgesi kıyağı Erdoğan'la Alman Büyükelçi arasında geçtiği ileri sürülen bir konuşma Doğan Gurubu gazetelerinde yeralırken, aynı gurubun gazetelerinden Hürriyet bugün Alman Büyükelçi'yi göklere çıkardı...

'Tesadüfün bu kadarı'... Erdoğan'la Alman Büyükelçi arasında geçtiği ileri sürülen bir konuşma Doğan Gurubu gazetelerinde yeralırken, aynı gurubun gazetelerinden Hürriyet bugün Alman Büyükelçi'yi göklere çıkardı...
Bugün Doğan Grubu gazetelerin birinci sayfasında büyük puntolarla basılmış bir haber yeni bir tartışma başlattı.
Haberin içeriği şöyle; “Alman büyükelçisi Eckard Cuntz 2007 yılında Alanya’da bir kıza tecavüz ettiği için tutuklanan Alman Marco’nun durumu konusunda görüşürken Başbakan Tayyip Erdoğan’da büyükelçiye Almanya’daki Deniz Feneri eV ile ilgili konuyu açtı..”

Ana içeriği bu olan diyalogları dünkü davada, Alman Başkomiser Aleksandr Böhm’den öğreniyoruz.

Böhm de bunu Büyükelçi’nin Alman hükümetine yazdığı rapordan öğrenmiş.

İlginç detay büyükelçinin gönderdiği rapor kriptolu, yani özel şifrelenmiş ve gizli olmasına rağmen Böhm’ün eline geçmiş.

Sadece onun eline geçmemiş Büyükelçinin kriptolu gizli raporu, Doğan Grubuna ait  gazetelerin de eline geçmiş. Üstelik Türkçe çevirisiyle birlikte.(!)

Haberlerin içinde şu detaya da yer verilmiş. Yargılanan sanıkların avukatı, Böhm’e bu ultra gizli belgenin nasıl olup ta Türk medyasının eline üstelik Türkçe çevirisiyle birlikte geçtiğini sormuş. (Çünkü mahkemede bile bu metnin sadece Almanca olanı bulunuyor...)

Avukatın kim sızdırdı sorusuna Böhm  “biz vermedik” demiş.

İşte Tüm bu haberlerin yer aldığı Hürriyet gazetesinin, aynı gün çıkarttığı Ankara ekinde ilginç bir haber dikkat çekti..

Haberin başlığı “Doğa dostu Büyükelçi”

Doğan grubuna üstelik Türkçe olarak sızdırılan raporu yazan Alman Büyükelçi Cuntz’un büyük büyük posterleriyle nasıl doğa dostu (!) olduğu haber yapılmıştı.

Yarım sayfalık haberde Alman Büyükelçi, Hürriyet muhabirine rezidansının kapısını açmış, çok özel pozlar vermiş, altı hektarlık arazide beslediği atları göstermiş..

Aynı gün Hürriyet’te Cuntz’a ait olan ve Türkçe çevirisiyle birlikte Doğan grubunda yayınlanan görüşme tutanakları, Hürriyetin çıkarttığı Ankara ekinde ise Cuntz’un nasıl doğa dostu bir büyükelçi olduğunu gösterir yarım sayfalık bir haber.

İlginç bir tesadüf olmalı....

'Tesadüfün bu kadarı' dedirten haber..Başbakan Erdoğan'la Alman Büyükelçi arasında geçtiği ileri sürülen bir konuşma Doğan Gurubu gazetelerinde yeralırken, tesadüfe  bakın ki aynı gurubun gazetelerinden Hürriyet Alman Büyükelçi'yi göklere çıkardı.

cafesiyaset



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs