En Sıcak Konular

DTP'liler kapatma davasını protesto etti

16 Eylül 2008 14:45 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi bir grup, partileri hakkında açılan kapatma davasını protesto etti.

Genel Başkan Ahmet Türk ile Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın Anayasa Mahkemesi'nde yaptıkları sözlü savunmaya ara verildiği sırada Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve aralarında DTP milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu grup, partilerinin kapatılamaması gerektiği yönünde açıklamalar yaptı. "Barıştan yanayız savaşa da hazırız" şeklinde sloganların da atıldığı eylem açıklamaların ardından olaysız sona erdi.
DTP yöneticilerinin Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davasıyla ilgili sözlü savunma yaptığı sırada bir grup partili Taksim'de protesto gösterisi düzenledi. Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup saat 13.00'de Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Polis gösteri öncesi muhtemel çıkacak olaylara karşı Galatasaray Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı. "DTP ile değil iyi çocuklar ile uğraşın, DTP halktır halk burada, Ateş etme konuş DTP'yi kapatma, Partimizi değil İmralı işkencehanesi kapatılsın" yazılı dövizler taşıyan grup, "Demokratik Toplum Partisi demokrasinin teminatıdır, kapatılamaz, kapatılmamalıdır" yazılı pankart açtı.

Grup adına bir açıklama yapan DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, şu saatlerde Anayasa Mahkemesi'nde genel başkanlarının sözlü savunma yaptığını hatırlattı. Kapatma davasının gidişatını hukuki bulmadıklarını savunan Aksoy, "Bu davayı bize yapılan bir haksızlık olarak, kabul edilemez olarak görüyoruz. Biz istiyoruz ki; Türkiye'de hukuka saygılı hakimler var. Onların vereceği 'partiniz kapatılmadı' açıklamasını duymak istiyoruz. Bu parti kapatılmamalıdır." şeklinde konuştu.

DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de DTP'nin kapatılmaması gerektiğini belirterek sözlerine başladı. DTP'nin demokrasi açısından vazgeçilecek bir parti olduğunu öne süren Tuncel şöyle konuştu: "DTP Kürt sorununun çözümü açısından kilit bir partidir. Biz umuyoruz ki DTP Türkiye'de demokrasi istediği için, insan hakları istediği için, kardeşlik istediği için kapatılmamalıdır. Demokrasilerde seçimle gelen partiler seçimle gitmelidir."

"Barıştan yanayız savaşa da hazırız, TC şaşırma bizi dağa taşırma, TC'nin faşizmi yıldıramaz bizleri, Vekilime uzanan eller kırılsın, Vekiline sahip çık DTP'yi kapattırma" şeklinde sloganların atıldığı eylem, basın açıklamaların ardından olaysız sona erdi.

cihan



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs