İşte o toplantıda verilen tarihi mesajlar | " /> İşte o toplantıda verilen tarihi mesajlar | "/>

En Sıcak Konular

İşte o toplantıda verilen tarihi mesajlar

16 Eylül 2008 14:12 tsi
İşte o toplantıda verilen tarihi mesajlar Genelkurmay Başkanlığı’nda gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri ile yapılan toplantı sona erdi. Üç saatten fazla süren toplantıda neler konuşuldu? İşte Başbuğ’un verdiği çok önemli mesajlardan ilki: Bildiri sayısını azal

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un davetiyle Genelkurmay Karargahında gazetecilerle yapılan iletişim toplantısı sona erdi. Üç saatten fazla süren toplantıda gazetecilere açıklama yapan ardından soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ TSK’nın iletişim stratejisini açıkladı. İşte Başbuğ’un yaptığı önemli açıklamaların satır başlıkları:

Yeni açılımlar yolda

- Bu bir medyayla bir diyalog toplantısı.
- Yeni açılımlar yapılacak: Her Cuma savunma muhabirlerine bilgilendirme toplantıları yapılacak. İletişim başkanlığı çerçevesinde 24 saat çalışma yapılacak. Gazeteciler sorularını bu daireye yöneltecek ve 24 saat bu sorulara yanıt verilecek.

Kandıra ziyareti mesajı

- İki komutan TSK’ya uzun yıllar hizmet verdi. Ziyaretin insani, silah arkadaşlığı ve vefa açısından değerlendirilmesi gerekir.

“Yanlış anlaşılmalara yol açmamak için dikkatli davranmak gerekmez miydi?” şeklindeki soruya “Biz çok dikkatli davrandık. Medya konuyu yanlış değerlendiriyor” diye cevap verdi.

Tezkere konusunda hükümetle eşgüdüm var

- “Tezkereye hükümetin sıcak bakmadığı”na ilişkin soruya “rahatsızlık yok bilakis paralellik var. Hükümetin bir endişesi yok” diye yanıt verdi. 
- Terörün sadece güvenlik boyutu değil, uluslar arası kültürel boyutlarına yoğun bir vurgu yaptı. Dağa gidişlerin önlenmesi konusuna özel önem verdi.

TSK'yı siyasete alet etmeyin

-Kimse TSK’yı siyasete alet etmesin ve kimse TSK üzerinden siyaset yapmasın. Ayrıca şehitler üzerinden de siyaset yapılmasın.
 
-28 Şubat’taki görüşümüz devam ediyor.
 
-27 Nisan için yorum yapmayacağım. Dönemin Genelkurmay Başkanı tarafından yapılmış bir açıklamadır. Bu konuda benim yorum yapmam uygun olmaz. 

-Sosyal devletin doldurmadığı boşlukları cemaatler dolduruyor. Bu konuda ekonomik çıkar da söz konusu…

Bildiri sayısı azalacak!

- Bildiri sayısını azaltacağız. Askeri konularla bunların sınırlı olmasını sağlayacağız. (27 nisan muhtırası ile ilgili konuşmak istemedi.)

- “Akreditasyon genişledi, hassasiyetler değişiyor mu?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: Elbette değişmedi, ancak benim konuşmalarımda sadece laiklik yoktu, demokrasi hukuk devleti ve sosyal devleti de vardı.

- Medya dahil kimse asker üzerinden siyaset yapmasın…

- “Cumhurbaşkanının Ermenistan ziyaretini nasıl buluyorsunuz” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: Cumhurbaşkanımızın kararıdır bununla ilgili konuşmak bana düşmez

Hükümete Kafkasya’da tam destek

- “Hükümetin Kafkasya politikasını nasıl buluyorsunuz” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: Kafkasya savaşı sırasında izlenen politika çok olumluydu. Diğer ülkeler de Türkiye’nin pozisyonuna gelecek, göreceksiniz…

iyibilgi.com



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs