En Sıcak Konular

23.19 felaketinin telsiz kaydı!

16 Eylül 2008 12:49 tsi
23.19 felaketinin telsiz kaydı! Batan geminin karayla son bağlantısı...

Bandırma'daki meydana gelen deniz faciasında kayıp olan 4 kişiye halen ulaşılamazken gemi batmadan önceki telsiz konuşmaları kayıtları ortaya çıktı.

1 kişinin öldüğü, 101 kişinin kurtarıldığı ve 4 kişinin kaybolduğu kazayla ilgili dünden bu yana farklı bir gelişme yaşanmadı. Gece bir süre ara verilen arama çalışmaları günün ilk saatleriyle birlikte yeniden başladı.

İŞTE TELSİZ KONUŞMALARI

 

Bu arada deniz faciasında gemide olanlar yaşadıklarını anlatırken büyük bir ihmal ortaya çıktı.

'Can yeleği istedik, yağmurluk verdiler'
Amcası Necati Kalın ile Bigadiç'ten yüklediği bor madenlerini kamyonlarıyla İstanbul'a götürmek için Ro-Ro gemisine bindiklerini söyleyen Kadir Kalın, “Olay sırasında amcam dinlenme odasındaydı. Gemi batarken kendisinden haber alamadım. Ben de çok korktum. Bigadiç'te yaşayan eşime hakkını helal etmesini söyledim. Anneme iyi bakmasını istedim. Ölümü beklerken ben ve arkadaşlarım kurtuldu fakat amcam kayboldu.
İkinci hayatımı yaşıyorum” dedi. Kalın geminin battığını görünce can yeleği istediklerini, ancak kendilerine yağmurluk verildiğini öne sürdü.

Oğlu kurtuldu, kendi, öldü
Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren evli ve 3 çocuk babası Özen Erdoğan'ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Babasının 28 yıldır kendisine ait bir kamyonla taşımacılık yaptığını söyleyen 21 yaşındaki Rezzan Erdoğan, “Babam, Etibor'dan yüklediği borları 19 yaşındaki kardeşim İsmail'le İstanbul'a götürüyordu. Kardeşimin kurtulduğu faciada babamızı kaybettik” dedi. Erdoğan'ın cenazesi, Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Çağış köyünde toprağa verildi.

Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi Mustafa Seçik, ölen Özen Erdoğan ve Mustafa Zeybek adlı arkadaşlarıyla denize atladıklarını anlattı. Seçik, "Ben ve Mustafa bir süre yüzdükten sonra denizde can yeleği bulduk. O sırada Özen Erdoğan bir can yeleği kutusuna tutunuyordu. 'Kutuyu sakın bırakma' dedim. Niyetim, yardım çağırmaktı. Daha sonra öldüğünü öğrendim" dedi. Batan gemide Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifi'ne üye 24 aracın bulunduğu bildirildi.

'Yan yattığını görünce binmekten vazgeçtim'

Bandırma Limanı'ndan "Hayat-N" adlı gemiye binmekten son anda vazgeçtiğini söyleyen kamyon şoförü Abdullah Demir, “Geminin yan yattığını fark edince binmeye korktum. İyi ki binmemişim” dedi. Demir, gemideki kamyonların çoğunun istiap haddinden fazla yük aldığını, şoförlerinin ceza almamak için karayolu yerine feribotu tercih ettiklerini ileri sürdü.

Kaptanlar gözaltında

Faciadan kurtulan kaptan Mithat Altın ve 3. kaptan Hüseyin İncereis ile mürettebattan 2 kişi gözaltına alındı. Kaptan Altın ilk ifadesinde, geminin yük kayması sonucu yan yatmaya başladığını, kendisinin ve mürettebatın tüm çabalarına karşın kurtarmayı başaramadıklarını söyledi.

İnternethaber



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs