En Sıcak Konular

Oray Eğin'den sapkın savunma

16 Eylül 2008 11:06 tsi
Şamil Tayyar Tuğrul Türkeş'le Güler Kömürcü'nün sapkın seks konuşmalarını ortaya çıkarmıştı. Oray Eğin çok sert bir yazıyla karşılık verdi.

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, geçen hafta MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş ile Akşam Gazetesi'nin eski yazarı Güler Kömürcü arasındaki "seks ve eş değiştirme partisi" içerikli sapkın konuşmaları köşesine taşımıştı. Bu konuşmalar Güler Kömürcü, Ergenekon kapsamında dinlenirken tespit edilmiş ve ek dosyalara girmişti.

Eşcinsel kimliği bilinen Oray Eğin, Şamil Tayyar'ın bu yazısına çok sinirlendi ve ağır bir üslupla cevap verdi.

Oray Eğin/Akşam

Bir gazeteciyle siyasetçinin seks hayatı

Ben bir gün o büyük hesaplaşmanın yaşanacağını düşünüyorum: Bugün basın günahları işleyenler o gün bedelini ödeyecekler, cehennemde yanma misali tasfiye edilecekler medyadan. İstiyorum ki o gün bir an önce gelsin, bu temizlenme hemen yaşansın.

Özellikle Ergenekon sürecinde bütün bedenleri çamura batmış, kendilerini dezenformasyon ve karalamaya adamış isimler bu eylemlerine devam edemesinler.

Bu isimlerden birinin, hiç lafı evirip çevirmeden söylüyorum, Star’ın yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu olduğunu düşünüyorum. Kaç gündür bekliyorum, birisi çıkıp da bu terbiyesize ders verecek mi diye. Galiba Doğan-Erdoğan kavgası esnasında radardan kaçtı, pek fark edilmedi. Ben geçen hafta NTV’deki “Yazıişleri” programında öğrendim; bir tek Ruşen Çakır tepki gösterdi.

Oysa, bu Ergenekon soruşturması başladığından beri yapılan haberler arasında en ayıplarından biri yine Star gazetesinde yayımlandı geçen hafta. Karaalioğlu’nun gizli servisler tarafından bilgi sızdırılan tetikçisi bu sefer de bir gazetecinin, bir siyasi figürle telefon konuşmasını yayınlandı.

Konuşmanın içeriğini ya da aktörlerini söylemeyeceğim. Bir kez daha tekrarlamak, o tetikçinin ekmeğine yağ sürer: Tıpkı teröristlerin eylemlerini haber yapmanın reklam olduğu gibi.

Sadece özetleyeyim: İki kişi telefonda, son derece şahsi bir konuşma esnasında birbirleriyle şakalaşıyorlar. Komik de değil gerçi birbirlerine karşı üslupları, ama daha önemlisi ilginç değil. Siyasi lider zaten düzeysizliğine alışkın olduğumu lüzumsuz biri. Yine haddine düşmeyen bir laf ediyor; espri gibi. Şuursuzluğundan biraz, ama çokça da kendini bilmezliğinden.

Görüşmeyi yaptığı gazeteci de konuyu kapatıyor, şakaya vuruyor ve konuşma burada bitiyor.

Star’ın tetikçisi bunu “Milliyetçi-muhafazakâr olduğunu savunanların nasıl çarpık bir hayat yaşadığını” göstermek için ibret olsun diye vermiş; kamusal değeri varmış yani. İktidar tarafından o gazetenin tepesine kondurulan çocuk da basmış bu yazıyı.

Bu mudur Genel Yayın Yönetmenliği?

Birinin özel hayatının, hadi daha açık söyleyelim cinsel yaşantısının onun kamusal duruşuna, düşüncelerine, özel hayatına ne gibi etkisi olabilir? Mesela bir eşcinsel aşırı muhafazakâr olamaz mı? İnançlı bir Müslüman, Ortodoks bir Hıristiyan mesela? Neden cinsel yönelimi buna engel olsun ki?

Bir siyasi liderin biraz sekse düşkün olması onun kötü siyasetçi olduğu anlamına mı gelir? O zaman Beyaz Saray bahçesinde orjiler düzenleyen JFK veya Oval Ofis’te oral seks yaptıran Clinton neden efsane Başkanlardır hâlâ?

Bir gazetecinin cinsel fantezileri, bunları uygulaması onun yazdıklarını algılamamızı değiştirebilir mi?

Bunun nesini anlamaz Karaalioğlu ve tetikçisi de iki kişinin sızdırılan konuşmasını yayınlar? Üstelik hiçbir haber değeri, soruşturmaya yönelik hiçbir bilgi taşımadığı halde.

Bunun altında kötü niyet olduğu kesin.

Ama ayrıca bir de “merak” var. Zannedersem bazı gazetecileri cinsellikle ilgili meseleler gereğinden fazla heyecanlandırıyor ki önlerine geldiğinde çekinmeden basıyorlar. Belli ki takıntılılar. Ama bazı insanları çarpık cinsel hayatlara sahip olarak sunmaya çalışan bu zihniyetin bilinçaltında ciddi bir probleme de işaret ediyor.

Dikkat edin, özellikle İslamcı gazeteler cinsel meselelerle ilgili. Birileri hakkında en fazla belaltı haber oralarda yayımlanıyor. Cinsellikle ilgili en iştahlı dedikoduları yapmaya meraklı kesimler başkalarının cinsel hayatını yargılayanlar arasından çıkıyor.

Psikanalizde bütün bunların birer açıklaması, cinsel merakın illa ki bir karşılığı var. Tıpkı aşırı homofobiklerin gizli eşcinsel olmaları gibi.

Neyse, konumuz bu değil.

Asıl meselemiz iki kendini bilmez gazetecinin iki insanın özel konuşmasını, özel hayatını haber yapabilme hakkını ve cüretini kendilerine buluyor olabilmeleri.

Meydan boş değil ama, bilesiniz.



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,787 µs