Çürüğe çıkmanın dört yolu | " /> Çürüğe çıkmanın dört yolu | "/>

En Sıcak Konular

Çürüğe çıkmanın dört yolu

16 Eylül 2008 10:48 tsi
Çürüğe çıkmanın dört yolu Yazar Yusuf Sezgin YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile başlayan 'çürük raporu' konusunu mercek altına alıyor. Ve bilinmeyen bir gerçeği açıklıyor.

İşte kamuoyunun pek bilemediği 'Çürük raporu' meselesi

Aktifhaber yazarı Yusuf Sezgin'in yazısı

Türkiye’de askerlikten sıyırmanın ve çürüğe çıkmanın belli başlı 4 yolu vardır. Bunlardan ikisi yaygın olarak bilinen; ikisi ise pek bilinmeyen yollardır.

En bilinen yol, gerçekten sağlık sebebiyle veya fazla kilolar nedeniyle askerden muaf olmaktır. Bunda bir problem, utanılası sıkılası bir durum yoktur. Sıkça karşılaşılan diğer bir yol ise; TSK içinde de uzantıları olan menfaat şebekelerinin askerlik yapmak istemeyenlere bir bedel karşılığı “askerliğe elverişsiz” raporu temin etmeleridir.

Çürüğe çıkmak ve askerlikten sıyırmak(!) için kamuoyunda bilinmeyen, ama epeyce yaygın olarak kullanılan 2 yol daha vardır. Bu yollar, daha çok Ergenekon tarzı yapılar veya derin ilişkiler ağındaki oluşumlar tarafından kullanılır. Bu yolları kullananların içeriden sağlam-kurumsal bağlantıları vardır. Bu tür “derin, çürüğe çıkarma yöntemleri” askerlikten kurtarmaktan öte, birilerini karmaşık işlerde istihdam etmeyi hedeflemektedir.

Derin çürüğe çıkarma yollarından birisi, mafya elemanlarının askerlik işlerini halletmektir. Bu tür kimseler genellikle, zaten Ergenekon tarzı yapıların kullana geldikleri adamlardır. Askerlik yapacaklarına kabiliyetlerine uygun karanlık işlerde daha yararlı(!) olabilsinler diye bunlara çürük raporu alınır ve derin işlere devam etmeleri temin edilir. Bazen de, kontrollerinde olmayan, gelecek vadeden, gözü kara tetikçilerin, mafya elemanlarının askerlik meselesini hallederek o elemanları kendilerine ram ederler. Talimatlara uymama eğilimi gösterdiklerinde sahte raporları ifşa etmekle tehdit ederek, emre amade halde tutarlar.

Bir başka derin çürüğe çıkarma yöntemi ise, kullandıkları veya kullanmayı düşündükleri, gelecek vadeden bürokratların, gazetecilerin, işadamlarının askerlik işlerinin halledilmesidir. Bunlar yargıdan, emniyetten, içişlerinden, dışişlerinden vb. kurumlardan etkili noktalardaki insanlardan, bazen gazetecilerden, yazar-çizer takımından olur. İsteyerek veya istemeyerek “askerlikten kurtardım” zannıyla bu tür derin yapılara yuları kaptırmış, onların dediklerini yapmak zorunda kalan epeyce bürokrat, verdiklerini yazmaktan başka şansı olmayan epeyce gazeteci vardır ülkemizde.

Bunların dışında “hatırlı bir yakını” olanlardan da, çürüğe çıkanlar veya batıda, ordu evleri gibi ballı yerlerde, “yatış vaziyetinde” vatani(!) görevini tamamlayanlar çıkmaktadır. Kamuoyuna pompalananın aksine bu ballı gençler, politikacılardan öte asker çocuklarıdır. Bir ara bir internet sitesinde kolay askerlik yapanların kimler olduğu deşifre edilmişti.

Eskiden kalma alışkanlıkların sonucu olsa gerek, azınlıklar ve kripto ecnebiler de askerlikten yırtma konusunda mahirdirler.

Gariban Anadolu çocukları ülkenin en sıkıntılı yerlerine gönderilip, “şehit” olarak baba ocağına dönerken; vatani görevden kaçan, çürüğe çıkan pek çok kimse vardır bu memlekette. Ulusalcı takılan, “vatan” dendiğinde mangalda kül bırakmayan bu asker kaçkınları, çilekeş, vefalı Anadolu insanını bidon kafalı vs diye tahkir etmekten de geri kalmazlar.

Çürükler konusu ilk defa Bahattin Şeker vasıtasıyla gündemde yer buldu. Bakan olan Bahattin Şeker, biraz da o dönemdeki hükümeti terbiye eteneye yönelik askere götürüldü.

Yakın zamanda DTP genel başkanı Selahattin Demirtaş vesilesiyle sahte çürük raporu yeniden gündeme geldi ve adam kuldur askere götürüldü. Demirtaş olayında ücret karşılığı çürük raporu temin eden ve TSK içinde uzantıları bulunan çete ortaya çıkarıldı.

Bu günlerde ise ulusalcı, militer reflekslere sahip YAR-SAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun evrakta sahtecilik yaparak nasıl çürüğe çıktığı ve askerlikten yırttığı tartışılmaktadır. Adalet dağıtmakla görevli(!) sayın yargıcımız, bir araya gelmesi mümkün olmayan 4-5 ayrı yanlışlığa(!) sığınarak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Bahattin Şeker mevcut iktidara tavrın kurbanı olarak askere götürüldü. Haklılığını ispat ettiğinde askerlik bitmiş, iş işten geçmişti.

Nurettin Demirtaş öyle görünüyor ki, tasvip etmediği bir devlete asker olmamak için, akçalı bir çıkış yolu buldu ve o kanalı kullandı. Belki de parasını alanlar sonra bunu deşifre etti.

Eminağaoğlu’nda ki bulgular ve deliller çok daha net olduğu halde, ne Adalet Bakanlığı, ne MSB, nede askerliğin onurunu ve disiplinini koruma mevzuunda hassasiyete sahip TSK ses çıkarmadılar. Hatta örtülü bir koruma kollama söz konusu Eminağaoğlu için. Şu sıralar “sağlam bir çürük raporu” almaya çabaladığı söyleniyor.

Sizce Eminağaoğlu çürüğe çıkma yöntemlerinden hangisinden yararlanmışa benziyor?



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs