tepki! | " /> tepki! | "/>

En Sıcak Konular

Zapatero'nun iftara katılmasına tepki!

16 Eylül 2008 10:36 tsi
Zapatero'nun iftara katılmasına tepki! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine dün İstanbul'a gelerek iftar yemeğine katılan İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, sağ görüşlü gazeteler tarafından eleştirildi.

Katolik Kilisesi yanlısı politika izleyen ABC gazetesi, "Her şey Medeniyetler İttifakı olsun" başlıklı yazısında, Zapatero'nun İstanbul'da iftara katılmasının İspanya'daki Katolik Kilisesi'ne karşı bir tavır olduğunu ileri sürdü.

Zapatero'nun İstanbul'da İslam hakkında söylediği güzel sözleri "İspanya'da çoğunluğun dini için asla söylemediğini" kaydeden ABC, Avrupa Anayasası'nda Avrupa'nın köklerinin Hıristiyanlığa dayalı olduğuna dair ibarenin konulması için tartışmalar yapıldığında Zapatero'nun "parmağını dahi kımıldatmadığını" yazdı.

El Mundo gazetesi ise Zapatero'nun arkasında Atatürk resmi ve Türk bayrağı bulunan kürsüde yaptığı konuşma sırasında çekilen fotoğrafı büyüterek kullanmasına rağmen, Zapatero'nun İstanbul ziyaretiyle ilgili hiçbir ayrıntı vermeyip, sadece ekonomik sorunlar hakkındaki açıklamalarını eleştirdi.

Sol görüşlü El Pais gazetesi ise, "Zapatero ve Erdoğan ilişkileri maksimum düzeye yükseltiyor" başlığıyla verdiği haberde, Medeniyetler İttifakı sayesinde iki ülkenin ilişkilerinin üst düzeye çıktığını belirtti.

El Pais ayrıca diğer İspanyol gazeteleri gibi İstanbul'da Başbakan Erdoğan'a karşı gösteri yapan bir grup gencin polis tarafından nasıl engellendiğini ön plana çıkardı.

Zapatero'nun Bahçeşehir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında yaptığı konuşmadaki "Gençler sadece yarının liderleri değilsiniz, bugünün de potansiyel liderlerisiniz. Bu yüzden sizi dinlemeliyiz" sözlerini hatırlatan El Pais'ın haberinde, "Zapatero bu sözleri söyler söylemez, Türk polisi Başbakan Erdoğan'a karşı pankart açan iki genci yere yatırıp etkisiz hale getirdikten sonra bağırışlarının duyulmaması için ağzını kapatıyordu" ifadesi kullanıldı.

ccnturk



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs