'Çakal'lar Karadeniz'de! | " /> 'Çakal'lar Karadeniz'de! | "/>

En Sıcak Konular

'Çakal'lar Karadeniz'de!

16 Eylül 2008 09:06 tsi
'Çakal'lar Karadeniz'de!
Rusya ile Amerika arasındaki ikinci büyük 'Soğuk Savaş' riski giderek büyüyor. Amerika, Rusya'ya karşı yanına çektiği 6 ülkeyle bugün Karadeniz'de dev bir savaş tatbikatı başlatıyor...

Amerika, Karadeniz'de 7 ülkenin katılımıyla 'Jackal Stone (Çakal Taş)' adı verilen tatbikatı başlattı. Savaş provası gibi tatbikata başta Ukrayna olmak üzere Rusya'ya karşı ABD'nin yanında yer alan ülkeler katılıyor.

Rusya ile Amerika arasındaki ikinci büyük 'Soğuk Savaş' riski giderek büyüyor. Amerika, Rusya'ya karşı yanına çektiği 6 ülkeyle bugün Karadeniz'de dev bir savaş tatbikatı başlatıyor. Kafkas krizinin ardından Amerika, Gürcistan kıyılarına Türk boğazlarından geçirdiği savaş gemilerini yerleştirmiş, Rusya da cevap olarak ABD'nin arka bahçesi Venezuela'ya nükleer başlıklı savaş uçaklarını indirmişti. Dünyanın nefesini tuttuğu bu son gelişmenin üzerinden henüz fazla bir süre geçmemişken Karadeniz'de bu hafta Amerika'nın da katılımıyla 7 ülkenin 'Jackal Stone' (çakal taş) adlı bir deniz tatbikatı yapacağı bildirildi.

UKRAYNA DA KATILACAK

Romanya askeri yetkilisi Yarbay Florin Jipa, bugün başlayacak ve 24 Eylül'e kadar devam edecek tatbikata, NATO üyesi olan ABD, Macaristan, Litvanya, Romanya, Letonya ve İsveç ile ayrıca Ukrayna'nın katılacağını ifade etti. Jipa, toplam 1300 askerin görev alacağı tatbikatta, Romanya, Ukrayna ve İsveç'ten birer geminin yer alacağını, Amerikan gemisinin de USS McFaul destroyeri olacağını kaydetti. Tatbikata, Romanya sınır polisi ve istihbarat servisleri dahil olmak üzere kara birliklerinin destek vereceği belirtildi.


MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLİZ

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Batı'nın Gürcistan savaşı yüzünden uygulayacağı herhangi bir yaptırımın ters tepeceği uyarısında bulundu. Rusya'ya yaptırımlarla baskı yapmanın son derece anlamsız olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı Medvedev, “Onlar bir muz cumhuriyeti için birkaç gelir kaynağını kapatıp oradaki durumu daha da dramatik hale getirebilirler. Bu hesap bizde tutmaz” diye konuştu. Öte yandan dünyanın gözü Karadeniz'deki hareketliliğe çevrilmişken, İran'dan da tatbikat haberi geldi. İran'ın hava kuvvetlerinin ve savunma birimlerinin katıldığı bir hava tatbikatı düzenlediği bildirildi. İran'ın Fars ve ISNA ajansları, ülkedeki 30 eyaletin yarısında hava tatbikatı düzenlenmekte olduğunu duyurdu.


Gel-git diplomasisi bu tatbikat içinmiş

Tatbikata ABD'nin Gürcistan'a yardım için gittiğini iddia ettiği USS McFaul destroyeri de katılacak. Gemi, Montrö Sözleşmesi'nin tanıdığı 21 günlük süreden daha fazla yararlanmak için boğazdan 3 kez gir-çık yapmış, 1 Eylül'de Ege'ye geçen gemi , 4 gün önce Çanakkale Boğazı'ndan Karadeniz'e gitmişti.

yenişafak



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs