En Sıcak Konular

Hakkari'nin Oxford'u yok, ama...

15 Eylül 2008 19:45 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Hakkari Üniversitesi'ne atanan Oxford'lu Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, görev yeri olan Hakkari'ye geldi.

Hakkari Meslek Yeksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ve okulun öğretim görevlisi Hikmet Yaşar tarafından Van'dan özel bir araçla alınan Prof. Dr. İbrahim Belenli, kentte ilk olarak Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilik makamında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari'nin gerçekten ihtiyacı olan bir kuruma kavuştuğunu belirterek, üniversitenin zaman içerisinde şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi. Kendilerinin de devletin diğer kurumlarıyla birlikte ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Prof. Dr. Belenli, güzel şeyler olacağını söyledi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, Hakkari'nin eğitim şehri olma özelliğini kazandığını belirterek, bu kazanımla birlikte de ilimizin her alanda çıtasının yükseldiğini birlikte göreceklerini ifade etti.

Hakkari'nin yeni oluşumla birlikte üniversite şehri olmasının yanında bir kültür ve eğitim şehri olma özelliğini kazandığını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Burada yeni fakültelerimiz olacak. Biliyorsunuz kanunla kurulmuş bir eğitim fakültemiz vardı. Eğitim fakültemize zan ediyorum önümüzdeki süreçte temin edeceğimiz yerle birlikte kavuşacağız. İlk fakültemiz eğitim fakültesi olacak. Daha sonraki süreçte fen bilimleri ve daha sonra aşamalarda ilimiz 250 bin nüfuslu ile bir tıp fakültesini de hak ediyor. İnşallah yeni hastanelerimizden birisinde tıp fakültemizde olur ve çevremizdeki ülkelerden en yakın öğrenci alma özelliğine sahip il olarak da Hakkari'mizi bu yönüyle de öne çıkarmaya çalışacağız. Bunu öne çıkarmayı başarabilirsek İran'dan, Irak'tan ve diğer yakın çevredeki ülkelerden buraya öğrenci alma imkanımız olur. Şimdi yapacağımız en önemli çalışma şuanda tip projeler hazırlanıyor. Kademe kademe üniversitemizin altyapısının oluşturulması yönünde yoğun çalışmalar olacak. Bu çalışmalarında da biz sayın rektörümüze her türlü desteği vereceğiz. İlimiz eğitim ve kültür şehri olma yönünde çok iyi mesafeler önümüzdeki süreçte kat edecek" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli'ye yörenin tanıtan CD, kitap ve broşürler hediye etti. Prof. Dr. İbrahim Belenli ise, aldığı tanıtıcı broşür ve kitapların büyük bir özenle hazırlandığını belirterek, bölgeyi ve üniversiteyi öğrenmek adına tanıcı broşür ve kitaplar itana ile okuyacağını belirtti.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu daha sonra Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli ile basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,867 µs