içeri tıkarım!!! | " /> içeri tıkarım!!! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'dan içeri tıkarım!!!

15 Eylül 2008 16:14 tsi
Ergenekon'dan içeri tıkarım!!!
Ucu birçok kişi ve kuruma dokunan Ergenekon Terör Örgütü davası cep telefonu dolandırıcılarına ilham kaynağı oldu. Bakın dolandırıcılar, hangi yöntemlerle vatandaşı kandırmaya çalışıyor...

Rastgele numaraları arayarak kendilerini asayiş şubede görevli polis olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşı kandıramayınca sizi Ergenekon’dan tutuklamak zorunda kalacağız diye tehdit ediyorlar.

Haber7 okuru Yücel Dülger’in başına gelen akıl almaz dolandırıcılık girişimini araştırınca Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli birçok komiser ve kısım amirini zan altında bırakan şeytani bir oyunla karşılaştık.

Kendisini Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü’nden O.A. olarak tanıtan dolandırıcı, kurban olarak seçtiği Yücel Dülger’e, telefon numarasının kopyalanıp PKK’lılar tarafından kullanıldığını söyledi. Telefonun açık kalması koşulu ile PKK’lıların yerlerinin tespit edileceğini söyleyen dolandırıcı Dülger’den kendisine güvenmediği cevabını alınca, “Sizi Ergenekon davası kapsamında savcılığa sevk edeceğiz” tehdidini savurdu.

Tehditten sonra telefonunu kapattığını fakat tekrar aynı numaradan yeniden arandığını, aynı şeyleri tekrarlayıp Ergenekon sanığı olarak gözaltına alınacağı cevabı alan Dülger kendisini arayan numarayı İstanbul Emniyeti’ne bildirdi.

DOLANDIRICIYA SUÇÜSTÜ
Biz de okurumuz Yücel Dülger’in verdiği numarayı aradık ve birincisinde dolandırıcıları iş üstünde yakaladık ikincisinde ise tehdit edildik.

Dülger’i arayan ve kendisini Asayiş Şube’den O.A. diye tanıtan “0534 439 8? ??” numarayı ilk aramamızda, cep telefonu dolandırıcılarının klasikleşen kayıt dinletme yolu ve karşı tarafı oyalama yöntemi ile karşılaştık. Yaklaşık 7 saniye süren görüşmede, alo sesinden önce arka plandan “Bu numaranızın internet üzerinden kullanıldığı…” şeklinde bir konuşma duyduk ve karşı taraf telefonu kapattı.

Bir süre sonra yaptığımız ikinci denemede, kendisini bize de O. A. diye tanıtan, bozuk bir Türkçe ile konuşan şahısla aramızda şu diyalog geçti:

İHBAR MI YAPACAKSINIZ?

Haber 7: Alo!
0534 …: Alo!
Haber 7: Okan Bey’le mi görüşüyorum.
0534…: Evet
Haber 7: Okan Bey siz Ankara Asayiş’te mi görevlisiniz?
0534…: Evet
Haber 7: Telefon numaranızla ilgili bir okurumuzdan şikayet e-maili geldi de.
0534…: Sen kimsin?
Haber 7: Ben gazeteceyim.
0534…: Gazeteci. Buyurun ne istiyorsunuz? İhbar mı yapacaksınız?
Haber 7…: Hayır ihbar değil. Bir okurumuzdan sizinle ilgili bir mail geldi.
0534…: Ben size nasıl bilgi vereyim lan!
Haber 7: Beyefendi bir dakika dinler misiniz?
0534…: Bence sen beni dinle. Buyur ne istiyorsun bana söyle.
Haber 7: Siz bir kişiye telefon numarasının kopyalanıp PKK’lılar tarafından kopyalandığını ve bu kişilerin yerlerinin tespit edilmesi için telefonun açık kalması gerektiğini belirtmişsiniz.

0534…: Evet.
Haber 7: Bu kişi size inanmadığını belirtip telefonu kapatmış ve siz tekrar arayarak telefonu açık tutmasını söylemişsiniz. Doğru mu?
0534…: Bunu siz gazetenize ilan verin tamam mı?

ŞUBE MÜDÜRLERİNİN ADINI DA KULLANIYORLAR

Kendisine emniyet mensubu diye tanıtan şahısla yaptığımız görüşmeden sonra aradığımız Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nde O.A isimle görevli olup olmadığını sorduğumuz da çok şaşırtıcı bir cevapla karşılaştık. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde O.A isimli bir kısım amiri var ve ismi kontör dolandırıcılılığı şebekesi tarafından çok kullanılıyordu. Peşine düştüğümüz dolandırıcılık olayı ile alakalı son günlerde birçok şikâyetin geldiğini belirten emniyet yetkilisi, O.A’ın dışında şube müdürlerinin isimlerinin de şebeke tarafından kullanıldığını söyledi.    

Bahsettiğimiz olayla alakalı olarak vatandaşın dolandırıldığı ya da dolandırılmaya çalışıldığını söyleyen asayiş şube görevlisi memur, son günlerde bu tarz dolandırma olaylarının fazlalaştığına dikkat çekti.

DEDEMİ 2000 YTL DOLANDIRDILAR

Konuyla ilgili internette yaptığımız araştırmada ise aynı isim ve aynı numara ile dedesinin dolandırıldığını belirten bir kişinin yorumuyla karşılaştık.

donanimhaber.com sitesinin forum sayfasında 18 Ağustos 2008’de şikayetini yazan ‘OzzYTM’ adlı kullanıcı,  Tukcelle’e A.N.P adı ile kayıtlı olduğunu öğrendiği 0534 439 8? ?? Numarasından dedesinin arandığını ve dedesinin Vodafone’a kayıtlı farklı 26 numaraya 2000 YTL değerinden kontör yüklediğini belirtiyor. ‘OzzYTM’ aynı forma daha sonra, olay üzerine savcılığa numaraları vererek başvurduklarını fakat dedesinin dolandırıldığı numaranın halen açık olduğunu belirtiyor.

Haber 7

 



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs