En Sıcak Konular

Bodrum’da yangın kabusu

15 Eylül 2008 15:29 tsi
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde otel ve villaların tam ortasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, kabus dolu anlar yaşattı. Bir otelin restoran, güneşlenme terası ve havuz bölümleri tamamen yanarken, 50'ye yakın turist acilen dışarı çıkarıldı.

Alevler villaların bahçelerine kadar girince büyük panik yaşandı, söndürme çalışmalarına katılan iki otel personeli yoğun dumandan zehirlenip hastanelik oldu. Yangın, belediye ve orman işletme şefiliği araç ve ekiplerinin müdahalesi sonucu daha fazla büyümeden 45 dakikada kontrol altına alındı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Kumbahçe Mahallesi Kerevit Sokak'taki otluk ve kısmen ormanlık arazide bugün öğle saatlerinde çıkan ve hızla büyüyen yangın korku ve panik yarattı. Rüzgarın etkisiyle hızla genişleyen alevler İrlandalı 54 yaşındaki Gary Deveney’in işletmeciliğini yaptığı ve 50 yabancı turistin kaldığı Aegean Gate Otel’in bahçesine ulaştı. Kabus anlarına sahne olan yangında, otelin restoran, güneşlenme terası ve havuz bölümleri ile şemsiye ve şezlongları tamamen yandı. Alevlerin kuşattığı oteldeki yabancı turistler apar topar tahliye edildi. Turistlerin çoğu eşyalarını bile almadan otelden ayrılırken, bazı turistler de yangını havuzdan aldıkları su ile söndürmeye çalışan otel personeline yardım etti. Çevredeki villaların bahçelerine kadar ulaşan alevler korku ve panik yarattı. Villa sahipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın anında Bodrum polisi civarda geniş güvenlik önlemleri alırken, TEDAŞ bölgenin elektriğini kısa süreliğine kesti.

SİGARA İZMARİTİNDEN ÇIKTIĞI SANILIYOR

Bodrum Belediyesi'ne ait 4 itfaiye aracı ile Orman İşletme Şefliği’ne ait 3 arazöz ve yaklaşık 50 işçinin müdahale ettiği yangın, 45 dakika sonra kontrol altına alındı. Otel ve villaların tamamen yanması önlendi. Tesisinde yaklaşık 50 bin YTL maddi hasar oluştuğunu belirten İrlandalı işletmeci Deveney, “Yangının atılan bir sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucu çıkmış olabileceğini düşünüyoruz. Personelimiz müdahale etmesine rağmen itfaiye ekipleri gelene kadar alevler rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü, büyük korku yaşadık. Ancak orman ve itfaiye işçilerinin hızlı davranması zararın büyümesini önledi” dedi.

Villasındaki bahçe masaları ve sandalyeleri yanan Gülseren Aldoğan ise “Yangının sigaradan çıktığı iddiaları var ancak şehrin ortasındaki ormanlık ve otluk alanda daha önceden tedbir alınması gerekirdi. Onlarca villa ve turistik tesis büyük bir facianın eşiğinden döndü” diye konuştu.

Söndürme çalışmalarına katılan iki otel personeli de yoğun dumandan zehirlenip Üniversal Hospital Bodrum’da tedaviye alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Polis, 1 hektarlık makilik ve ormanlık alanın kül olduğu yangınla ilgili soruşturma başlattı. 





hürriyet



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs