En Sıcak Konular

Ünlülere Bitez Yalısı'nda çökertme

15 Eylül 2008 12:19 tsi
Ünlülere icra şoku. Bodrum'da 3 yıl önce satın aldıkları villalara icra geldi.

Üç yıl önce Bitez'de lüks villa satın alan Güneri Civaoğlu, Mehmet Aslantuğ ve Uğurkan Erez gibi ünlüler, icra şokuyla sarsıldı. Lüks villa arsalarının 21 milyon YTL'ye ipotekli olduğunu öğrenen ünlüler, soluğu mahkemede aldı.

Ünlülere icra şoku. Bodrum'da 3 yıl önce satın aldıkları villaları yapan şirketin, evleri bir bankaya ipotek gösterdiği için icralık olan lüks sitenin sakinleri, Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sarnıç Evleri'nin ünlü mağdurları arasında Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ çifti, Güneri Civaoğlu ve Uğurkan Erez de var. Edinilen bilgiye göre kurucuları arasında merhum 8'inci Cumhur-başkanı Turgut Özal'ın da bulunduğu AKTUR Turizm Endüstri A.Ş., Bitez Beldesi'ndeki, biri 16 diğeri 28 dönümlük iki arsasını kat karşılığı villa yapılmak üzere 2002 yılında Yapı Endüstri A.Ş.'ye verdi. Yapı Endüstri A.Ş., arsalardan birine 152, diğerine 98, denize sıfır lüks villa yaptı. Yapı Endüstrisi A.Ş., kendi payına düşen 98 villayı, ünlülere sattı.

21 MİLYON YTL'LİK İPOTEK

Bu süreçten sonraki gelişmeleri Bodrum Sarnıç Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Işık anlattı. Işık, 98 dairenin sahiplerinin parasını ödedikleri evlerin tapularını almayı beklerken, konutlarının müteahhit firma tarafından 2 bankaya toplam 21 milyon YTL'ye ipotek edildiğini öğrendiklerini söyledi.

Tuncer Işık, şöyle devam etti: “Ancak firma, bankalara kredi borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine bankalar, arsaya haciz gönderdi. Bizde AKTUR firması, Yapı Endüstrisi AŞ ve 2 bankanın yöneticileri aleyhine dolandırıldığımız iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk.' Şaşkın villazedeler ise, ikamet ettikleri sitede eylem yaparak sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

İşte dolandırılan ünlüler

Dolandırılan ünlüler arasında Türkiye eski güzellerinden Arzum Onan, eşi Mehmet Aslantuğ, Kenan Evren'in kızı Miray Göksu, Uğurkan Erez, Fatih Gökşen, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Ahmet Acar, TEKFEN'in CEO'su Ümit Özdemir, gazeteci Güneri Civaoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Şinasi Altıner gibi isimler de var.

 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs