En Sıcak Konular

Gemiyi tonajlı kamyonlar mı batırdı?

15 Eylül 2008 10:29 tsi
Denizcilik Müsteşarlığı, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Ro-Ro gemisine ilişkin sorulara cevap verdi. Gemi neden battı?

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Ro-Ro gemisine ilişkin, ''Kazanın ne şekilde olduğu, kaza inceleme ekibi tarafından daha sonra incelenecek. Şu anda yoğunlaştığımız şey, insanların kurtarılması'' dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Bandırma'ya gelen Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hayat N'' adlı geminin, saat 22.50'de Bandırma Limanı'ndan hareket ettiğini, saat 23.32'de de Ankara Ana Arama Kurtarma Merkezi'ne uydu aracılığıyla gemiye ait acil durum sinyalinin ulaştığını söyledi.

Olay teyit edildikten hemen sonra ''Haydarpaşa'' adlı römorkörün, Bandırma Limanı'ndan hareket ederek, ilk kurtarma operasyonunu yaptığını belirten Poyraz, şunları kaydetti:

''Sahil Güvenlik botları, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tekneleri ve 2 tane helikopter, arama çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda dalgıçlar, geminin içinde kamyonların plaka numaralarına göre araştırma yapıyorlar. Geminin ambarlarında, garajlarında herhangi bir ölü var mı, bu kayıplara ulaşılmaya çalışılıyor.''

''Hayat N'' adlı geminin, uluslararası standartlara sahip olduğunu ve Bandırma'dan Ambarlı'ya rutin seferler yaptığını ifade eden Poyraz, ''Normal koşullarda şirket, telefonla rezervasyon alıyor ve bu rezervasyonlar sırasında da şoförlere ait olan telefon numaralarını ve isimlerini kaydediyor. Daha sonra gemiye girerken bunların isimlerini doğruluyorlar. Mevzuatımıza göre de zaten firma, bize bu bilgiyi vermek durumunda'' diye konuştu.

-SORULAR-

Poyraz, yüksek tonajlı kamyonların denetimsiz şekilde gemiye alındığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Normalde bunların ağırlıkları Karayolları tarafından denetleniyor ve bu kamyonlara ait ağırlıklar, belirli bir belgeyle girişte gemiye sunuluyor. Ayrıca gemiye girişlerde bir ölçüm yok. Ancak seyir haline çıktığı noktadan itibaren Karayolları tarafından ölçümleri yapılıyor.''

Yükleme hatası yapılmış olma ihtimalinin sorulması üzerine ise Poyraz, ''Bunu söylemek için çok erken. Kazanın ne şekilde olduğu, kaza inceleme ekibi tarafından daha sonra incelenecek. Şu anda yoğunlaştığımız şey, insanların kurtarılması'' dedi.

aa



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs