En Sıcak Konular

Köprü ve otoyol fiyatları artabilir!

15 Eylül 2008 08:53 tsi
Köprü ve otoyollara 'zam' yapılıyor! Özelleştirme İdaresi KGS ve OGS'nin yüzde 20 indirimli geçiş hakkının kaldırılmasını istedi. Son söz Bakan Yıldırım'ın.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, uzayıp giden araba kuyruklarının önüne geçmek için uygulamaya giren kartlı ve otomatik geçiş sistemlerinde (KGS ve OSG) geçerli olan yüzde 20 indirim kaldırılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), köprü ve otoyol özelleştirmesi öncesinde KGS ve OGS'ye uygulanan indirimin kaldırılması için harekete geçti. İdare, bu yöndeki talebini Karayolları Genel Müdürlüğü'ne iletti. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü talebi değerlendiriyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, indirimin kaldırılması düşüncesine sıcak bakıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, taleple ilgili incelemenin sürdüğünü belirterek, yılbaşından geçerli olmak üzere yüzde 20'lik indirimin kaldırılabileceği mesajını verdi. Bu konuda son kararı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verecek. Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri de köprülerde KGS ve OGS'yi özendirmek ve yaygınlaştırmak için (nakit ödemeye göre) yüzde 20 indirim yapıldığına dikkat çekerek, "Uygulama başarıya ulaştı. OKS ve OGS kullanıcı sayısı 3.5 milyona ulaştı. Bu sistem aracılığıyla yapılan geçişler, yüzde 90'ın üzerine çıktı" dedi.

KÖPRÜDE NAKİT GEÇİŞ BİTTİ
KGS ve OGS, trafik yoğunluğunu azaltmak, kuyrukları sona erdirmek üzere gündeme geldi. Nakit geçişi, iki köprüde tamamen kaldırıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprülerde acil durumlar ile İstanbul dışından gelen araç sahiplerinin zorda kalmaması için kart satışı ve kart dolumu işlemlerinin yapılmasına olanak sağlayan bir sistemi de köprü ayaklarında oluşturdu.

Sabah



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs