En Sıcak Konular

Erdoğan yine CHP'ye yüklendi

14 Eylül 2008 22:24 tsi
Erdoğan'ın CHP'ye olan kızgınlığı artarak sürüyor. 'Ülkesine zarar verme pahasına yapılan muhalefeti kabul edemeyiz' diyen Erdoğan'ın sözleri yine sertti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası alanda ulaştığı yeni konumu kavrayamayanların muhalefet adına yaptıklarının Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.

Erdoğan, kendi ülkesine ve kurumlarına zarar verme pahasına yapılan muhalefeti kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

Sedef Gemi Tersanesi'nde yapımı tamamlanan ve Türkiye'de inşa edilen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyan İbrahim Dede gemisi düzenlenen törenle suya indirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve tersane yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 5 yılda gemi sanayi sektörünün gösterdiği büyümeden bahsetti. Dünyada gemi ile yük taşımacılığının her geçen gün daha çok tercih edildiğini belirten Erdoğan, bunun sürekli gemi ihtiyacını artırdığını ve mevcut yaş ortalaması yüksek olan gemilerin de gençleştirilme ihtiyacının sektörde büyük canlılık oluşturduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu süreçten fayda sağlayan ülkelerin başında geldiğini belirten Erdoğan, "Dünyada son 3 yılda yeni gemi siparişlerinde yüzde 100'lük artış yaşanırken ülkemizde yüzde 400'lük büyümeyi gerçekleştiğini görüyoruz. 1998 -2002 yıları arasında 142 gemi yaparak teslim eden sektör, 2003 ten bu tarafa 368 gemi inşa etmiştir. Böylece yeni gemi siparişlerinde Türkiye, Çin, Güney Kore, Japonya ve Vietnam'ın arkasından 5. sıraya yerleşti." şeklinde konuştu. haber7

Gemi siparişlerinde büyük artışın tersane sayısını da hızla çoğalttığını belirten Erdoğan, 2002 yılında 37 olan tersane sayısının 84'e yükseldiğini anlatarak, 64 yeni tersanenin de inşasına devam ettiğini aktardı. Büyümenin bir başka etkisinin de istihdamda yaşandığını belirten Erdoğan, 2002 yılı itibariyle 5 bin kişinin çalıştığı sektörde şu anda 35 bin işçinin çalıştığını aktardı. Bu hızlı büyümenin istenmeyen iş kazalarını da beraberinde getirdiğini belirten Erdoğan, Denizcilik Müsteşarlığı, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin kazaları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Atalarımızın güzel bir sözü var; 'Benim abdestimden şüphem yok ki namazından şüphem olsun.' Yaptığım işi inanarak yapıyorsam doğru yapıyorsam yola emin adımlarla devam edeceğiz. Bu sektör büyüyor mu, buna ihtiyacı var mı bu ülkenin, bu kadar işsiz insan var mı, var. 5 binden 35 bine çıkıyor. Bir taraftan 'işsizlik işsizlik' diyeceksin öbür taraftan iş temin edildiğinde de niçin bu yanlışlar. Eksikler hatalar vardır ama bunları beraber düzeltmenin gayreti içinde olmalıyız. Hemen kelle istemenin gayreti içine girmek yanlış bir şey. Bunları söyledik ya şimdi medya beni topa tutar. Son zamanlarda benle araları çok iyi, burdan da top tutarlar. 'Başbakan tersanecileri savundu' diye. Hayır ben sektörü savunuyorum ve bu sektörün faydasına inanıyorum."

Üretimde olduğu kadar denetim ve düzenlemede bir çok adımın da el birliği ile atılacağını belirten Erdoğan, "Üretimde olduğu kadar denetimde de uzmanlaşmaya önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem iş güvenliğinin ileri bir düzeye ulaştığı hem de üretimin teşvik edildiği bir ortamın oluşturulmasını ben de, büyüklerimizle odamızla temenni ediyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı aynı şekilde el ele vereceğiz, bu işin eğitim altyapısını çok daha ileri noktalara götüreceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sadece gemi inşasında değil bir çok alanda gelişimini sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, dünyada pek çok küresel çalkantı olmasına rağmen, dünyadaki önemli küresel oyuncuların Türkiye'deki faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.

Türkiye'yi yalnızlığa mahkum edecek tavır ve ifadelerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye'yi uluslararası alanda ulaştığı yeni konumu kavrayamayanlar muhalefet adına yaptıkları işlerde aslında ülkemize zarar vermekteler. Kendi ülkesinin kurumlarına kendi vatandaşlarına zarar verme pahasına bir muhalefet anlayışını kabul etmiyoruz. Kafaları 1940-1960'larda kalanları Türkiye görüyor. Değerlendirme kafası yarım yüzyıl geride değil, ileride olan, bu derinlikte vizyon ortaya koyan sivil toplum önderlerinin ön plana çıkması gerekiyor. Bunu başarmamız şart."

Konuşmaların ardından Erdoğan ve beraberindekiler yapımı tamamlanan İbrahim Dede gemisini suya indirdi. Törenin ardından bir süre tersanede incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra işçilerle iftar yaptı.

 



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs