En Sıcak Konular

'Suyumuzu akıllı yönetirsek...'

14 Eylül 2008 21:31 tsi
2012 yılına kadar su eylem planının hazır olduğunu belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Suyumuz akıllı şekilde yönetildiği zaman bize yeter' dedi.

Marmara Grubu  Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı''nın 'sevgi ve barış iftarı'nda konuşan Çevre Bakanı Eroğlu, "Su zengini değiliz, ama su fakiri de değiliz. Suyumuz akıllı şekilde yönetildiği zaman bize yeter'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılına kadar su eylem planının hazır olduğunu belirtti. 2013-2048 arasında su ihtiyacını karşılayacak yatırım planlarının ise hazırlandığını açıklayan Eroğlu, "Su zengini değiliz, ama su fakiri de değiliz. Suyumuz akıllı şekilde yönetildiği zaman bize yeter'' dedi.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın her Ramazan’da düzenlediği "Sevgi ve Barış İftarı" Adile Sultan Sarayı’nda yapıldı. "Çevre, küresel ısınma ve ekoloji" konulu iftara Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı Dr. Akkan Suver’in ev sahipliğini yaptı. İftara, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve dini liderler katıldı. İftar yemeğinin ardından dünyada sevgi ve barışın gerçekleşmesi için dua okundu.

SUYUN KIYMETİ

Gecede konuşan Bakan Eroğlu, çevrede korunması gereken pek çok yer olmasına rağmen bunun farkında olunmadığını dile getirdi. Eroğlu, "İnsanoğlu aslında bindiği dalı kesmektedir. Çevrenin kirletilmesi ve kaynakların tüketilmesi mirasyedi bir durumdur" diye konuştu. Eroğlu, çevremizi kirleten en önemli problemlerden birisinin israf olduğunu vurguladı.

Eroğlu şunları söyledi:

"Su, Allah'ın bize verdiği en büyük nimetlerden biridir. Suyun kıymetini bilmemiz lazım. Su zengini değiliz, ama su fakiri de değiliz. Suyumuz akıllı şekilde yönetildiği zaman bize yeter. 2012 yılına kadar su eylem planı hazırladık. 2013-2048 arasında da bütün şehirlerin su ihtiyacını karşılayacak yatırımlar yapılacak."

PROTOKOL İMZALANDI

Eroğlu, Türkiye'de ormanların miktarının arttığını, 2008 yılında büyük bir ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını söyledi. Başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere bakanlıklarla protokol imzaladıklarını hatırlatan Eroğlu, Türkiye'nin her yerinde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını, geçtiğimiz aylarda ormanları yanan Çanakkale ve Antalya'nın da bu yıl içinde ağaçlandırılacağını ifade etti.

SINAV MEYDANI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da, "Yeryüzü, insanoğlunun iyilik ve güzelliği gösterme fırsatı yakaladığı bir sınav meydanıdır. Dünyayı arındırmak, kurtarmak istiyorsak, önce insanı kurtarmak, arındırmak gerekir" dedi. Bardakoğlu, dinin bilim karşıtı değil, bilimle beraber yürüyen paydaşı olduğunu, din ve bilimin hiçbir zaman karşı karşıya gelmeyeceğini ifade etti. Bardakoğlu, "Çevreyi korumak dini görevlerimizden biridir. Bundan sonra bu konuda daha bilinçli olmak zorundayız" açıklamasını yaptı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da Türkiye'nin değerini bilmenin herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi. Suyun, Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu vurgulayan Ulusoy, bugün kesilmeye çalışılan ormanların intikamının da acı olacağını dile getirdi. Gecede, Marmara Grubu Vakfı’nca, Bakan Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Süryani Katolik Cemaati Temsilcisi Yusuf Sağ ve Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Luiciobello'ya yemeğin anısına birer plaket verildi. 

bugun



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs