En Sıcak Konular

Ağrı kesici kullanırken dikkat

14 Eylül 2008 20:46 tsi
Ağrı kesici kullanırken dikkat Başınız ağrıdığında ağrı kesici mi kullanıyorsunuz? Fakat ağrı kesici ilaçlar bazen kronik baş ağrısının nedeni olabiliyor: Bilmenizde yarar var...

İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir konferansta, baş ağrısı olan kişilerin yüksek dozda ağrı kesici kullanmasının ağrılarını daha da şiddetlendirebileceği açıklandı.

Avrupa Migren Günü'nde düzenlenen konferansa katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden Dublin'e gelen uzmanlar, ağrı kesiciler ve baş ağrıları üzerine yaptıkları konuşmalarla bu konuya açıklık getirdi.

Konferans konusunun, "Tedavi için kullanılan ilaçların yeni ağrılara neden olması" olduğunu vurgulayan Avrupa Baş Ağrısı Birliği ve İrlanda Migren Kurumu Başkanı Audrey Craven, acıyı gidermek için alınan ağrı kesicilerin kronik baş ağrısına neden olabileceğine dikkat çekti.

Craven, ilaç tedavisine alışan vücudun ağrı sırasında daha çok ağrı kesici isteyeceğini ancak ilacın etkisi geçince baş ağrısının şiddetleneceğini ifade etti. Bu yüzden baş ağrısı çeken kişinin daha fazla tablete ihtiyacı olduğunu söyleyen Craven, hastanın kısır bir döngüye saplandığını ve bu defa da kullandığı ilacın neden olduğu baş ağrısından kurtulmak için ağrı kesici alacağını söyledi.

Konferansa katılan uzmanlar, her gün düşük dozda ağrı kesici almanın haftada bir kez yüksek dozda ağrı kesici almaktan daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Aşırı ilaç kullanımıyla ortaya çıkan baş ağrılarının ağrı kesici tamamen bırakılarak tedavi edilebileceğini, ancak bazı durumlarda hastaların hastanede tedavi görmeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, her 10 hastadan 4'ünün ilaçla yinelenen baş ağrısı çektiğini ve bu kişilerin hastanede tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

dunyabulteni



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs