En Sıcak Konular

Cep telefonları en çok neden bozuluyor?

14 Eylül 2008 18:27 tsi
Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün 2 nedeni var...

Cep telefonlarında gerçekleşen arızaların önemli bölümünün "sıvı teması" sonucu oluştuğu, ıslanan cihazın kısa devre sonucu bozulmaması için ilk yapılması gerekenin batarya ve SIM kartı çıkarmak olduğu bildirildi.

AA muhabirinin Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de geçen yıl gerçekleşen yaklaşık 12 milyon adetlik cep telefonu satışının yaklaşık yüzde 70'i cihazını yenileyenlere, yüzde 20'si arıza ve çalıntı nedenleri ile yeniden cihaz alanlara, yüzde 10'u ise cep telefonu kullanmaya yeni başlayanlara gerçekleştirildi.

Yaşanan arızaların büyük bölümünü sıvı teması nedeniyle gerçekleşen arızalar oluştururken, garanti kapsamına da girmeyen böyle bir durumda alınacak bazı önlemlerle cihazın yeniden çalışmasının sağlanabileceği kaydedildi.

Cep telefonuna sıvı dökülmesi gibi bir durumda ilk yapılması gereken, bataryayı çıkarmak ve böylece batarya bölümüne girmiş sıvının yayılmasını önlerken, elektrik gücünü kesip kısa devre nedeniyle yaşanabilecek arızaların da önüne geçmek.

Ardından, genellikle cihaz ıslanıp bozulsa bile SIM kartlar kolay kolay bozulmadığı için, sim kart çıkarılmalı ve bataryayla birlikte kurulanmalı. Cep telefonunun içerisindeki nemi almak için bir kompresörle hava üfletilmeli ya da elektrik süpürgesiyle içindeki hava çekilmeli. Saç kurutma makinesi sıcak hava üflediği için cihaza zarar verebiliyor. Daha sonra en az 1-2 gün kurumaya bırakmak daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlıyor.

Eğer cihaz denize düşmüşse çıkarıldıktan sonra tatlı suya bırakıp, oradan çıkarıldıktan sonra kurulanması gerekiyor. Aksi halde denizde bulunan mineraller cihazın devrelerine zarar veriyor.

Cihaz temizlenirken alkol kullanılmaması, kullanımı mecbur ise plastik kısımların zarar görmemesi için "denature" alkolün tercih edilmesi öneriliyor.

 



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs