En Sıcak Konular

İhracatçı KOBİ'lere 'sıfır' faizli kredi

14 Eylül 2008 16:49 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın(KOSGEB) ihracatçı KOBİ'ler için 100 bin dolara kadar '0' faizli kredi vereceğini açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, imalatçı KOBİ'ler, imalatçı esnaf ve sanatkardan sonra şimdi de ihracatçı KOBİ'lere 100 bin dolara kadar 6 ay vadeli 'sıfır' faizli ihracat kredisi desteği sağlanacağı belirtildi. Sanayi Bakanı Çağlayan, KOSGEB'in başlattığı İhracat Kredisi Faiz Desteğine ilişkin açıklamasında, göreve başladığı tarihten itibaren KOBİ'lere yönelik kredi faiz destek programları uygulamaya koyduklarını ifade ederek, KOSGEB'in kaynaklarını KOBİ'ler için seferber ettiklerini kaydetti. İstihdam Kredisi Faiz Desteği uygulaması ile 25 bin kişiye istihdam sağladıklarını, mayıs ayında 1000+1000 programıyla 2 bin KOBİ'ye işletme başına 600 bin YTL'ye kadar sıfır faizli kredi imkanı sağladıklarını aktaran Çağlayan, 20 Ağustos 2008 tarihinde başlattıkları programla ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği verdiklerini hatırlattı. Bakan Çağlayan, şimdi uygulamaya koyacakları İhracatçı KOBİ'lere Sıfır Faizli Destek Kredisi programıyla ihracat taahhüdü veren KOBİ'lerin yararlanacağını ifade etti.

İhracatçı KOBİ'lere verilecek 'Cansuyu' desteğinin üst limitini 100 bin dolar olarak belirlediklerini anlatan Çağlayan, kredi desteğinden 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon YTL'yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve ihracat taahhüt eden KOBİ'lerin yararlanabileceğini açıkladı. Kredi faiz desteğinden yararlanacak ihracatçı KOBİ'lerin tamamının 100 bin dolar üst limitten kredi kullanması halinde 6 bin 500 işletmenin yararlanabileceğini anlatan Çağlayan, "Sıfır faizli destek kapsamında 650 milyon dolarlık kaynağın yüzde 30'u kalkınmada öncelikli yörelerdeki ihracatçı KOBİ'lere, yüzde 70'i de normal ve gelişmiş yörelerdeki ihracatçı KOBİ'lere kullandırılacak.'' dedi.

Çağlayan, söz konusu '0' faizli kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin yarın Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası'na başvurabileceklerini belirtti.

cihan



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs