En Sıcak Konular

88 kişiden kurtulan yok...

14 Eylül 2008 16:12 tsi
Rus hava yolu şirketi Aeroflot'a ait Moskova-Perm seferi sırasında Perm kenti yakınlarında yere çakılan Boeing 737-500 tipi uçakta 88 yolcu ve mürettebatın tamamı hayatını kaybetti.

Yetkililer, daha önce uçakta 18 yabancı bulunduğunu belirtirken, son yapılan açıklamada hayatını kaybeden yabancı uyruklu yolcu sayısının 21 olduğu belirtildi.

Aerofolot'tan yapılan açıklamada, 54 yaşındaki Levent Nuri Koçak adındaki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kazada, ölen yabancı uyrukluların 9'unun Azerbaycan, 5'inin Ukrayna, diğerlerinin de Fransa, İsviçre, Letonya, ABD, Almanya ve İtalya vatandaşları olduğu kaydedildi.

Olay yerinde incelemeler sürerken, yetkililerin uçağa ait 2 karakutuyu bulduklarını ve inceleme sonucunda 16 yıllık uçağın düşüş nedenini açıklaması bekleniyor.

Kazada 7 çocuk da hayatını kaybetti. Kurbanlar arasında 2000 yılında Çeçenistan'daki ayrılıkçılara karşı mücadele veren Rus ordusunun komutanı General Gennadiy Troşev'in de bulunduğu bildirildi.

Bu arada Rus haber ajanları, Rusya Acil Durumlar Bakanı Sergey Şaygu'nun Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'e kaza konusundaki gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini duyurdular.

Aeroflot'tan yapılan açıklamada, şirketin kazada hayatını kaybedenlere 2 milyon ruble (77 bin dolar) tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Bu arada, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Türk vatandaşı Koçak'ın ailesine ulaşmak için araştırmalarını sürdürürken, Büyükelçilik görevlileri Koçak'ın cenazesini almak için yetkililerle temasa geçtiler.

aa



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs