En Sıcak Konular

Erdoğan, Baykal'a sert...

14 Eylül 2008 15:44 tsi
Erdoğan, Baykal'a sert... Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Türkiye'deki değişimi anlatırken CHP'yi ve geçmiş iktidarları yerden yere vurdu. Erdoğan'ın konuşmalarının sorulduğu CHP lideri Baykal'ın cevabı ise...

Başbakan Erdoğan, partisinin Şişli İlçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Kongresi'nde partililere seslendi. Erdoğan'ın salona gelişi ve kürsüye çıkışı sırasında partilelerin yoğun tazahüratı vardı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

İSTANBUL'DAKİ DEĞİŞİMLE BAŞLADI

"Sizler bu ülkenin makus talihini değiştirdiniz. kalkınmanın refahın demokrasinin yolunu sizler açtınız. Geçmiş dönemde ülkenin bankaları boşaltıldı, hazineler hortumculara akıyordu. Sizin temiz vicdanlarınız bu ülkeye yeni bir siyaset anlayışı getirdi. Halkımızın ve ülkemizin başarısında sizlerin başarısının ne kadar olduğunu çok iyi biliyorum. AK Parti'nin yolu Türkiye'nin yoludur. AK Parti Türkiye'nin vicdanından çıktı. Allah sizin ve partimizin yolunu açık etsin.

İstanbul Türkiye'nin kalbidir. İstanbul'un huzuru Türkiye'nin huzurudur. CHP İstanbul'u ne hale getirdiğini bu solanda olanlar çok iyi bilir. İstanbul'u CHP'nin İSKİ çukurundan çıkardık. Biz ülkeyi bataklığa yuvarlarken biz DSP, MHP ve ANAP'tan devraldık.

Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliriz. Niye bırakıp gittiniz 3.5 yılda. 5 seneyi niye tamamlayamadınız? Mecal yok, mecal. Mesele başka. İstanbul'da değişenlere bakınca bu ülkede nelerin değiştiğini çok iyi gösteriyor. İstanbul'da değişene bakarak ülekinin nasıl değiştiğini çok iyi görebiliriz. AK Parti'nin gelişiyle değişenlere bakınca ülkenin nasıl değiştiğini çok iyi görüyoruz. İstanbul'un hizmetle tanışması 27 Mart 1994 tarhine rastlar.

Geçmişe şöyle gidelim. O dönemi yaşayanlara sesleniyorum. Zaman tünelinde şöyle bir gidelim. İstanbul'da su var mıydı? Banyo küvetlerini sularla dolduruyorduk. Bidoncudan bidon alıp bidon istifi haline gelmişti banyolar. Bu CHP sayesinde banyo yapamaz hale gelmiştik.

O dönemin Sabah gazetesi hava kirliliğinden rahatsız olmamak için maske dağıtırdı. Ey CHP hani sen çağdaştın. Niye halkı zehirli havaya mahkum ediyordun. Bizi bekliyordu İstanbul. İstanbul'da çöp dağları yükselmişti.

Ümraniye çöplüğü patladığı zaman ölenler kimin maktülüydü. Kimdi o zaman yöneten. Çevreci geçinen Baykal. Sayın Baykal git Ümraniye çöplüğü ne hale geldi. Orada gençler top koşturuyor. Oralara gidecek ne vaktin var ne macalin. Şile, Kemerburgaz modern bir depolama merkezine dönüştü.

Haliç'ten geçmek mümkün müydü? Bize o gün fikirlerini sunan profesörler tek çare var Haliç'i doldurmak. Küçükköy'deki bir taşocağında Haliç'in çamurunu süzüp tekrar Haliç'e verdik. Ülkeme hayırlı olsun. CHP'ye de hayırlı olsun CHP'ye oy veren vatandaşıma da hayırlı olsun. Çünkü biz herkesin Başbakanıyız. Yav bir Başbakan'da Haliç'in etrafıyla bu kadar uğraşır mı? Bizim İstanbul sevdamız var. Bunlar bizim dünyaya açılan kapımız.

Sütlüce Kongre Merkezi Minyatürk'le birleşerek çok daha büyük bir tesis haline gelecek. Avrupa'nın en büyük adalet sarayını yapıyoruz. Aynı şekilde Anadolu yakasında da bir adalet sarayı yükseliyor. Neredeydi bu geçmiş iktidarlar niye yapmadılar. Eurobüs yanımızdan geçiyor şimdi. Geçmiştekiler niye yapmadılar bu hizmeti acaba. Biz yerin altından denizin altında yollar geçirip nasıl bu sorunları çözeriz diye bakıyoruz. yan gelip yatmakla bu işler olmaz. Geldiğimizde 9 ilde doğalgaz vardı.  Şimdi 60 ilde doğalgaz var.  5 yılda.. Hem kirliliği çözdük, hem vatandaşımızı rahata kavuşturduk. DSP, MHP, ANAP niye bu sorunları çözemediniz. Şimdi biz yapıyoru diye mi rahatsız oluyorsunuz. CHP'nin elinde kalsaydı olduğumuz yerde kalır, patinaj yapmaya devam ederdik. Bunların her yeri lime klime dökülüyor. İşte İzmir'de su sorunu var. Onlar gelirse kuraklık başlar.

BAYKAL, SONRA CEVAP VERECEK

Bu arada Ankara Mamak'ta Hüseyin Gazi Kültür Şenliği'ne katılan CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının hatırlatılması üzerine, "Türkiye yaşanmakta olan tartışmaların içyüzünü gayet iyi değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde biraraya gelirirz, Başbakan'a hak ettiği cevabı orada en güzel şekilde veririz" şeklinde konuştu.



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,431 µs