birlik mesajı! -video birlik mesajı! -video

En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den birlik mesajı! -video 14 Eylül 2008 13:02 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den  birlik mesajı!  -video Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den önemli mesajlar...

''Birbirimize düşmek bize yakışmaz"
Gül, “Osmanlı beyliğinin en büyük özellliği hep dışa karşı mücadele etmesi. Bu önemli bir sinerji doğurmuş. Kalpleri ve gönülleri fethederek işe başlamış. Kendi içinde hiç silah kaldırmamıştır. Bu gerçek bugünde geçerlidir. Ne kadar enerjimizi kendi içimizde harcarsak o kadar yıpranırız. Bu asırda birlik ve beraberlik asırdır. kendi içimizde birbirimize düşmek asla bize yakışmaz. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz” dedi.

Gül, 727. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde konuştu. Gül, bugünün anlamlı bir olduğunu ve tarihi gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Konuşmasında sık sık Ertuğrul Gazi’den örnek veren Gül, “Ertuğrul Gazi çok sevilen bir kişiydi. Öyle ki Bizans tarafından bile seviliyordu. Diğer beyliklerin en küçüğü fakat bir farkı var. Hep Bizansa karşı savaşmış. Diğer beyliklerle hiç çekişmeye girmemiş. İç kavgalardan uzak kalmış. Osmanlı beyliğinin en büyük özellliği hep dışa karşı mücadele etmesi. Bu önemli bir sinerji doğurmuş. Kalpleri ve gönülleri fethederek işe başlamış. Kendi içinde hiç silah kaldırmamıştır” dedi.

Bu gerçeğin bugün de geçerli olması gerektiğini savunan Gül, “Ne kadar enerjimizi kendi içimizde harcarsak o kadar yıpranırız, o kadar ilerlememiz zayıflar. Enerjimizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerinin üzerine çıkarmak için kullanmalıyız. Enerjimizi kavga ederek harcamamalıyız. İçimizde tartışmalar olur ama bu demokratik sınırlar içinde kalmalıdır. Hukuk devletinin ve anayasamızın işleyişi son derece önemlidir” diye konuştu.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Gül, “Ne yapıp yapıp 700- 800 yıl önce olduğu gibi atalarımızın yaptığı gibi kendi enerjimizi dışa doğru yansıtmamız gerekiyor” diyerek Türkiye’nin hukuk ve demokraside gösterdiği başarıyı her alanda göstermesi gerektiğini savundu. Türkiye’nin bütün enerjisini dışarıya vermesi gerektiğini dile getiren Gül şunları söyledi:

“Aramızda tartışmaların ve anlaşmazlıkların olması tabiidir. Önemli olan bunları karşılıklı saygı içerisinde çözmektir. Bunları da meşru sınırlar içerisinde çözmek gerekir. Bütün insanlığı aynı kültür içerisinde birleştirmeye çalışırken, birbirimize düşmek bize yakışmaz. Bu asır birlik ve beraberlik asırdır. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimiz olacaktır. Birbirimize saygı göstermeliyiz. Birbirimize saygı göstermezsek başkaları bize saygı göstermez. Problemlerimizi büyütmeden konuşarak çözelim. Atalarımızın bize gösterdiği yoldan sapmadan ilerleyelim. Ve ülkemizi geleceğe hazırlamak için çalışalım. Gün birlik ve beraberlik günüdür.”

Türkiye’nin geleceği konusunda hiçbir zaman karamsar olmadığını söyleyen Gül, “Türkiye’nin geleceğinin çok aydınlık olacağına inananlardanım. Bunun işaretlerini görüyoruz” dedi.

İşte o konuşmanın kaydı:

 

 

 

haberturk / yenişafak internet



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,395 µs