En Sıcak Konular

İnteraktif televizyon yayını 2009'da

14 Eylül 2008 11:50 tsi
TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, interaktif televizyon yayınının 2009'da başlayacağını açıkladı.

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, interaktif televizyon yayınının 2009'da başlayacağını bildirdi. Dalbay, yaptığı açıklamada, Kablo TV altyapısıyla ilgili davada Yargıtay'ın TÜRKSAT lehine karar verdiğini, bu kararın devam eden diğer davalarda emsal teşkil edeceğini söyledi.

Yargıtay kararının ardından yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Dalbay, 2008'i Kablo TV konusunda "altyapıyı yenileme ve yeni ürün çıkartma yılı" belirlediklerini dile getirdi.

Altyapının maksimum kullanımının Türkiye'ye getireceği yararı gözardı etmek istemediklerini ifade eden Dalbay, hedefledikleri yenileme yatırımlarının üçte ikisini tamamladıklarını belirtti. Dalbay, aynı zamanda dijital yayıncılık ve interaktif hizmetlere geçiş için Kablo TV merkezlerindeki cihaz altyapılarını da yenilediklerini anlattı.

Cihazların alımıyla ilgili ihalelerin tamamlandığını bildiren Dalbay, İstanbul, Ankara ve İzmir'e interaktif hizmet merkezlerinin kurulum sürecinin devam ettiğini bildirdi.

Dalbay, interaktif hizmetlerin sunulacağı televizyon kanallarının 1 Ekimden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de yayına gireceğini, interaktif yayıncılıkta televizyon kumandasıyla uzaktan alışveriş, eğitim ve oyun gibi imkanların sunulacağını söyledi.

İnteraktif televizyonda alışveriş için televizyon kumandasına kredi kartı numarasının girilmesinin yeterli olacağını kaydeden Dalbay, eğitim ve alışveriş yayını için 4 başvuru yapıldığını söyledi.

Abonelerin interaktif hizmetlerden "set top box" adı verilen kurulum kutusuyla yararlanabileceklerini anlatan Dalbay, bu kutunun ilk aşamada standart dijital yayına yönelik "SD" olarak dağıtılacağını, sonraki aşamada ise interaktif yayın özelliği eklenerek yılbaşında kullanıma sunulacağını kaydetti. Dalbay, 2009'da test yayını olmadan doğrudan interaktif yayına başlanacağını bildirdi.

Dalbay, interaktif yayın izleyicilerinin, interaktif eğitim sırasında soru sorabileceklerini, televizyon ekranında katılacakları sınavların sonuçlarını anında görebileceklerini, video veya müzik indirebileceklerini kaydetti.

Bu arada kablolu televizyonda "Yüksek Çözünürlük (HD)" yayın hizmetinin "Sayısal Paket-1"in içinde yer alacağını da belirten Dalbay, yıl sonunda 21 ilde Kablo TV yayınını dijital alan abonelerin yayını HD izleyebileceğini kaydetti.

aa



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs