'rötar'ı! | " /> 'rötar'ı! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın iki dakikalık 'rötar'ı!

14 Eylül 2008 10:38 tsi
Baykal'ın iki dakikalık 'rötar'ı!
Baykal, Söğüt Şenlikleri'nde etkinliğin devam edeceği ve konuşmaların yapılacağı ilçe stadına geçerek protokoldeki Zeki Sezer ve Muhsin Yazıcıoğlu ile tokalaştı ve yerine oturdu. CHP lideri Baykal iki dakika sonra bir hatasını farketti...

727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Ertuğrul Gazi Türbesi'nde dua okudu, kurulan Yörük çadırlarındaki vatandaşlarla sohbet etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da diğer liderlerden sonra geldiği türbede dua okudu.

Hükümet Konağı Meydanı'ndan başlayan yürüyüşün ardından Ertuğrul Gazi Türbesi'ne gelen liderler burada dua ettikten sonra daha sonra Yörük çadırlarını ziyaret ettiler.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, türbe ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bir çadırdan devlete, devletten cihan imparatorluğuna ulaşan şerefli bir yolculuğun başlangıcı olan Söğüt'te bulunduklarını söyledi.

Söğüt'ün bir devletin imanla, ahlakla ve kararlılıkla yoğrularak nasıl kurulduğunu gösterdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Tarih burada yazıldı. O büyük cihan devletini kuran ecdadımız ve onların reisi Ertuğrul Gazi'yi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu şenliklere her yıl geliyorum. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Osmanlı'yı anlama amacıyla oluşturulan bu törenlere katılıyorum. Onların manevi huzurunda kendimizi sorgulama ihtiyacı duyuyoruz. Burada gelecek kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakma heyecanı yakalıyoruz. Bize şeref dolu bir tarihi bahşetmiş olan ecdadımıza görevimizi yapmış oluyoruz. Onlar din, dil, ırk ayrımı yapmadan neredeyse dünyanın üçte birini kontrol altına almışlardı. At üstünde bu kadar geniş coğrafyayı nasıl idare edebilmişlerdi? Kavgasız, gürültüsüz, yüzyıllar boyunca farklı din, dil ve mezhepleri bir arada tuttular. Bugün onların çekildiği coğrafyada, kan, gözyaşı, kavga var. Hiçbir zaman huzuru bulamadılar.''

Yazıcıoğlu, Osmanlı Devleti'nin kuruluş felsefesine, manevi iklimine başta Türkiye olmak üzere bütün coğrafyanın muhtaç olduğunu belirterek, ''Bütün gençliğin buraya gelmesini istiyorum. Cihan devletini kuran büyüklerini anmalarını ve anlamalarını istiyorum. Bu büyük tarih bu mütevazi Söğüt'te kuruldu'' dedi.

Etkinliklere daha sonra katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da diğer liderlerin ardından Ertuğrul Gazi Türbesi'ne geldi ve dua etti.

Baykal, buradan Yörük çadırlarını ziyaret etti, Türk büyükleri anıtlarının bulunduğu alana gitti ve burada incelemede bulundu.

Baykal daha sonra etkinliğin devam edeceği ve konuşmaların yapılacağı ilçe stadına geçerek protokoldeki DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile tokalaştı ve yerine oturdu.

Yaklaşık iki dakika sonra protokolde MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin olduğunu fark eden Deniz Baykal, yerinden kalkıp yanına gittiği Bahçeli ile tokalaştı.

aa



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs