En Sıcak Konular

Rusya'da yolcu uçağı düştü: 88 ölü

14 Eylül 2008 08:55 tsi
Rusya'nın başkenti Moskova'dan Perm şehrine hareket eden Boeing-737 model yolcu uçağı gece saat TSİ 02:10'da düştü. Uçakta bulunan 82 yolcu ve altı mürettebatın tamamı hayatını kaybetti.

Uçak Moskova Şeremetova havalimanından TSİ 00:12'de havalanmıştı. 84 yolcunun Perm uçağı için bilet aldığı, 3 yolcunun bilet kontrolünden geçerek uçağa binmediğinin tespit edildiği ve ölü sayısının 87 olduğu gelen haberler arasında. Ancak resmi açıklamada henüz bu durum belirtilmedi. Yetkililer uçakta yabancı uyruklu yolcunun bulunmadığını ifade ediyor. Bölgede incelemelerde bulunan sivil savunma ekipleri uçağın kara kutularından birini buldu.

Ria Novosti Haber Ajansı'nın verdiği bilgide uçağın Perm şehrine yaklaştığı sırada bin 800 metre yükseklikte kule irtibatının kesildiği ve daha sonra Perm şehri yakınlarına düştüğü kaydedildi. Düştükten sonra alev alan uçaktan sağ kurtulan olmadı. Perm Olağanüstü Hal yetkilisi Valeri Tribunov yerleşim yerlerine çok yakın bir yerden geçen tren yoluna düştüğünü açıkladı. Kaza sonrası trans-Sibirya tren yolu ulaşımı durdu. Perm Moskova'nın bin 200 km doğusunda yer alan Perm şehrinin 1 milyon nüfusu bulunuyor. Pilotun radardan tespit edilen verilere göre uçağı yerleşim yerinin dışına taşımak için çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Olağanüstü Hal Bakanlığı sözcüsü İrina Andrianova yaptığı açıklamada Rus havayolları Aeroflot'a ait uçağın kırsal alana düştüğünü ve terör saldırısı olmadığını açıkladı. Uçağın düşüş sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı. İlk inceleme sonuçlarına göre uçağın motorlarından birinin durması üzerine düştüğü belirtildi. Uçağın acil iniş için girişimde bulunduğu da kaydediliyor.

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Ulaşım Bakanı İgor Levitin başkanlığında bir heyet kurularak olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi. Yolcuların yakınlarına yapılacak yardımları görüşmek üzere özel bir komisyon daha oluşturuldu.

Rus havayolu şirketi Aeroflot yolcu yakınlarına 2 milyon ruble (80 bin dolar) tazminat ödeneceğini açıkladı.

cihan



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,951 µs