En Sıcak Konular

Hollandalı yatırımcılar Karaman'da?

13 Eylül 2008 19:17 tsi
Dünyanın çeşitli ülkelerinde rüzgar enerjisi, bio enerji ve hayvancılık alanlarında yatırımları bulunan, Parlamenter Köksal Gör başkanlığındaki Hollandalı heyet incelemeler yapmak üzere Karaman'a geldi.

Karaman'da gezi ve incelemelerde bulunan heyette Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün yanısıra İsviçre Yatırımcılar Kurulu Başkanı ve Zürih Royal Bank of Scotland (RBS) Banka Müdürü Michael Thielbeer, Mimar ve Mühendis Walter Huber, Firma WIPA Investment Credit Suisse Bank CEO'su Vasilios Hatzisavas, İtikat Gmbh. Yönetim Kurul Başkanı Sami Erkurt, CM Grup A.Ş. Şirket Sorumlusu Fevzi Akil, Hollanda Eyalet Milletvekili Çevre, Ekonomi, Doğal Enerji ve Tarım Komisyonu Başkanı Köksal Gör ve Schwabisch Gmünd Şirketi Başkanı Wolfgang Ripberger yer aldı.

Özellikle rüzgar enerjisi, biyo enerji, hayvancılık ve tarımsal alanlarda dünyanın çeşitli ülkelerinde yatırımları bulunan heyet üyeleri, sırasıyla Karaman Valisi Fatih Şahin ve Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk'ü ziyaret etti.

Heyet üyelerinin ayçiçeği işleme fabrikaları, 200 bin dönüm araziyi kapsayan büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve rüzgar enerjisi projeleri için 7 milyar Euro'luk bütçe ayırdıkları öğrenildi. Heyette yer alan Hollanda Eyalet Milletvekili Köksal Gör, yabancı ve dış ülkelerde yaşayan Türk işadamlarının Karaman'a yatırım yapmakta kararlı olduklarını belirtti. Milletvekili Gör, söyle dedi:

"Almanya, İsviçre ve Hollanda'daki bu yabancı işadamları Türk işadamlarının katılımı ile Karaman ve bölgesinde 7 milyar Euro'luk bir yatırım bütçesi düşündü. Şimdi ön görüşmeler yapılıyor. Ama özellikle rüzgar enerjisi yatırımı daha çok önemseniyor. Yatırımın yaklaşık yüzde 60'lık bölümünü rüzgar enerjisi oluşturuyor. Onun için lisans alma işlemleri biraz zaman alacak. Şimdi bu ziyaretlerin ardından resmi işlemlerin yapılması için çalışmalar başlatılacak. Sanırım 2009 yılı içerisinde söz konusu yatırım konularında Karaman'da altyapı çalışmaları şekillenecek. Böylece Karaman yabancı sermayeden doğrudan yararlanacak. Bu çok kapsamlı yatırım projesi ile hatta Avrupa'da yaşayan işsiz Türk gençleri bile burada istihdam edilme olanağına sahip olacak."

Belediye Başkanı Ali Kantürk de yabancı konuklara ziyaretin anısına Türkiye ve Karaman'ı tanıtan CD ve kitaplardan oluşan set ile Belediyenin bastırdığı Ulu Önder Atatürk'ü anlatan 'Karamanlı Sarı Paşa' adlı kitabı hediye etti.

cha



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,572 µs