En Sıcak Konular

Bardakoğlu: Nobre'yle ilgili iddialar yalan

13 Eylül 2008 16:52 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kur'an okuduğu belirtilen Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'ye İslamı anlatmak üzere İstanbul Müftüsü'nün görevlendirilebileceği yönünde gazetelerde çıkan haberleri yalanladı.

Bardaoğlu, "Müftülüğün ayağına gidilir, müftü gönderilmez. İslamı öğrenmek isteyen müftülüğün kapısını çalar biz de yardımcı oluruz." diye konuştu.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 27'ncisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın Sultanahmet Camii avlusundaki açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bardakoğlu, Kur'an okuduğu belirtilen Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'ye İslam'ı anlatmak üzere İstanbul Müftüsü'nün görevlendirildiği yönünde gazetelerde çıkan haberlerin kendisini üzdüğünü söyledi. Böyle bir sözün kesinlikle söylenmediğini belirten Ali Bardakoğlu, "Müftülüğün ayağına gidilir, müftü gönderilmez. İslamiyetle ilgilenen herkese bizim diyanet işleri başkanı veya müftü gönderme imkanımız yok. İlmin ayağına gidilir, İslamı öğrenmek isteyen, müftülüğün kapısını çalar biz de yardımcı oluruz." şeklinde konuştu. Bardakoğlu, bu tür konuların kendisinden veya yetkili birisinden duymadıkça haber yapmamasını istedi. Basın mensuplarının Türkiye'de çok sayıda Brezilyalı futbolcu bulunması nedeniyle Kur'an'ın Portekizce basılmasının gündemde olup olmadığı yönündeki sorusunu cevaplayan Ali Bardakoğlu, "Var ama proje aşamasında. İmkanımız olsa olur." dedi.

Bardakoğlu fuarın açılış konuşmasında da, İslamiyet'in bilgiye ve okumaya verdiği önemi vurguladı. Diyanet Vakfı'nın yaptığı yayınlarla İslam'ı doğru bir şekilde yurtiçindeki vatandaşlara ve yurtdışındaki Türk dünyasına ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Türk İslam kültüründe kitabın merkezi bir konuma sahip olduğunu ifade eden Ali Bardakoğlu, 40 bin din görevlisi için "Din görevlisi kitaplığı" oluşturduklarını aktardı. Bardakoğlu, böylelikle din görevlilerinin daha bilgili ve dehe donanımlı olacaklarını dile getirdi. Ramazan boyunca televizyon kanallarında yayanlanan bazı programları eleştiren Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, özellikle dini konuların magazine kaçmadan bilgiye dayalı olarak sevgi saygı çerçevesi içerisinde anlatılması gerektiğini üzerinde durdu. Bardakoğlu, reyting uğruna dini konuların magazin malzemesi yapılmaması gerektiğini aktardı. Açılışta konuşan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, İslamiyet'in doğru anlatılmasında yayınlanan eserlerin önemine dikkat çekti. Çağrıcı, il müftülüklerine yayın yapma hakkı verilmesi talebinde bulundu. Çağrıcı, İstanbul Müftülüğü'nün yayın yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

-"BU YIL TÜRKİYE'NİN HAC KONTENJANI ARTACAK"-

Açılış konuşmalarının ardından Bardaoğlu, 27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışını yaptı. Kurdele kesiminin ardından Bardakoğlu ve beraberindekiler Diyanet Vakfı Yayınları'nın bulunduğu standa gitti. Burada yayınlanan kitapları basın mensuplarına gösteren Bardakoğlu, eserlerin çok titiz birer çalışmayla hazırlandığını ifade etti. Diyanet'in Kur'an kurslarında okutulacak kitapları da gösteren Bardakoğlu, "Diyanetin Kur'un kurslarının artması herkesi sevindirmeli. Kayıtların azalmasına üzülmeli. aksi takdirde onların yerini başkaları alır." dedi. Bir vatandaşın hac kontenjanıyla ilgili sorusuna cevap veren Ali Bardakoğlu, Türkiye'nin başarılı hac organizasyonları yaptığını ve bu yıl hac kontenjanının artırılacağını belirtti. Bardakoğlu ve beraberindekiler daha sonra Sultanahmet Camii avlusundaki fuar alanını gezdi.

cihan
 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs