En Sıcak Konular

Boydak Rusya'da fabrika kuracak

13 Eylül 2008 14:21 tsi
Boydak Holding, 145 milyon nüfusa sahip Rusya'da fabrika kurmaya hazırlanıyor. Yatırım için çalışmalara başlanırken, iki yıl içinde üretime geçilmesi planlanıyor.

Boydak Holding, yurt dışına açtığı İstikbal şubeleri ile oturma gruplarından yatak ve ev tekstiline, mutfaktan banyoya ve aksesuarlarına kadar her türlü ürünü satışa sunduğu mağazalar dışında, 145 milyon nüfusa sahip Rusya'da fabrika kurmaya hazırlanıyor. Yatırım için çalışmalara başlanırken, iki yıl içinde üretime geçilmesi planlanıyor.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, ihracata önem verdiklerini ve 2009'a kadar yurtdışında 110 olan mağaza sayılarını 300'e çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bekir Boydak, yurtdışında mağaza sayılarının artırılması noktasında komşu olan Rusya ve Yunanistan'a büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Boydak, Yunanistan'da mağazalarının büyük ilgi gördüğünü anımsatarak, bu ülkede İstikbal markasıyla 12 olan mağaza sayısını 30'a çıkartacaklarını dile getirdi.

Boydak, ayrıca, 145 milyon nüfusa sahip Rusya'nın Modova şehri civarında yıl sonuna kadar 50 milyon dolarlık yatırımla bir fabrika kuracaklarını ifade etti. İki yıl içinde üretime geçmeyi amaçladıklarını anlatan Bekir Boydak, büyük bir nüfusa sahip Rusya'nın tek başına iyi bir pazar olmakla beraber çevre ülkelerle anlaşmaları sayesinde geniş bir coğrafyanın kapısını açtığına dikkat çekti.

Bekir Boydak, Rusya'ya rahat ihracat yapılamadığı için bir yıl önce bu yatırım kararını aldıklarını ifade etti. Boydak, Rusya'nın kilo bazında alım yapması nedeniyle fiyatların yükseldiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Kilo ile alım yüzünden 100 YTL'lik mal 400 YTL'ye çıkıyor. Avrupa'da ise takım bazında alım yapılıyor. Yatırımın ardından Rusya'da fiyatlarımız makul seviyelere gelecek. Lojistik sıkıntılarımız da bitecek. Şu anda Rusya'ya ihracatımız 2-3 milyon dolar civarındadır. İlk yıl Rusya'da 20 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Bu, katlanarak devam edecek. Ciddi kabuk değiştiren Rusya inanılmaz bir potansiyele sahip. Oradan önce Ukrayna'ya sonra, Türk Cumhuriyetlerine ihracat yapacağız. Rusya üs olacak. Çevre ülkeleri kontrol edeceğiz."

Bekir Boydak, Türkiye dışında en yüksek ciro yaptıkları ülkelerin ABD, İran ve Almanya olduğunu hatırlatarak, ABD'de her yıl yüzde 20-25 büyüdüklerini ifade etti.

cihan
 



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs