En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Topbaş'a metrobüs eleştirisi

13 Eylül 2008 12:28 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 77 günde bitirdiği metrobüs, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geçer not almadı. Erdoğan, "dost acı söyler" diyerek metrobüste eksiklikler olduğunu söyledi. Erdoğan, Boğaz'a 3'üncü köprüye karşı çıkanları ise sert

Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iftar yemeğinde kentin ulaşım sorunlarının çözümü için yapılan yatırımlara değindi.

Avcılar-Zincirlikuyu arasında açılan metrobüs hattının trafiği önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi, ama "dost acı söyler" deyip, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslendi.

Erdoğan, "77 gün diye yazılmış, Başkan ama onu braz değiştirmemiz lazım. Natamam şu anda, biraz daha eksikler var orada" dedi.

3'üncü köprü tartışmalarına da değinen Erdoğan, köprüye karşı çıkanları "alternatif üretmemekle" suçladı.

3'ncü köprüye karşı çıkılmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bazıları çıkıp televizyonlarda konuşuyor. Konuşuyor da peki şu anda bu sıkıntıyı nasıl aşacağız? Bu noktada verebilecek bir aklın var mı? Onu söyle. Yok. Söylediği tek şey var; '3'ncü köprüye ihtiyaç yok'. Ya bu kafa '1'nci köprüye de ihtiyaç yok' diyordu. Bunlar '2'nci köprüye de ihtiyaç yok' diyor. E bunlarla bir yere gidemezsiniz ki. Yapılacak bir şey var mı? Çözümün var mı onu söyle" dedi.

Erdoğan, Marmaray'ın yanı sıra Boğaz'a, lastikli araçlar için de bir tüp geçit yapılacağını söyledi.

Marmaray'ın 2010-2011'de bitirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini, ayrıca Marmaray'ın güneyinden lastik tekerlekli araçlar için ikinci tüp geçit ihalesinin yapıldığını ve sahibinin belli olduğunu belirten Erdoğan, şimdi yer tesliminin yapılacağını ve böylece yer altından lastik tekerlekli araçların geçişine de imkan sağlanmış olacağını söyledi.

Erdoğan, "Yeni bir adım olarak 3'üncü köprü çalışmasını da yürütüyoruz. Aksi takdirde İstanbul ulaşımını geleceğe taşıma noktasında İstanbul'u rahatlatmamız mümkün değil" dedi.

"Siyaset üretemeyenlerin 'dedikodu', doğru haber üretemeyenlerin de 'vicdanları yaralayacak iftiralar' ürettiklerini" söyleyen Erdoğan, "Ama güneşe çamur atanlar, bize kötülük yaparak bu ülkenin imkan ve kaynaklarını heba etmek isteyenler arzularına eremeyeceklerdir. Bizler milletimizin bize gösterdiği bu sevgiyi, bu muhabbeti bugüne kadar karşılıksız bırakmadık, bundan sonra da karşılıksız bırakmayacağız" diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin Kafkasya krizinden, Ortadoğu krizinden, medeniyetler arası krizden en az etkilenerek, bölgesel barışa, adalete maksimum fayda sağlayan, itibarı bütün dünya nezdinde en yüksek noktaya çıkan bir ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, Fransa'nın dönem başkanlığında "acaba fasıllar müzakere edilir mi? Hiçbir fasıl görüşülmez" diyenlerin, şimdi masanın üzerine 2, 3, 4, 5, 6 tane faslın müzakere için gelebileceğini konuşmaya başlayınca şaşırdıklarını kaydetti.

cnnturk



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs