En Sıcak Konular

Erdoğan: Bir bir deşifre oluyorlar

12 Eylül 2008 23:53 tsi
İdeolojik kampanyaların arkasındaki çıkar şebekelerinin bir bir deşifre olduğunu anlatan Başbakan ERdoğan 'manüplasyon' peşindekilere sert çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ideolojik kampanyanın arkasındaki çıkar şebekelerinin bir bir deşifre olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin gücünü kırarak kendi emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin çirkin maskeleri artık toplumun tamamı tarafından görülecek duruma geldi'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iftar yemeğinde konuşan Erdoğan, Türkiye'de çıkar şebekelerinin, mafyasıyla, çeteleriyle bir bir deşifre olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Daha da olacak. Türkiye'nin gücünü kırarak kendi emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin çirkin maskeleri artık toplumun tamamı tarafından görülecek duruma geldi. Türkiye'yi gerilim alanlarına çekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Yeter ki el ele olalım. Yeter ki birlik beraberlik içinde olalım'' dedi.

 Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sesleri çok çıkabilir. Çok gürültü yapabilirler. Türkiye'nin mahallelerini karşı karşıya getirmek isteyebilirler. Türkiye'nin vicdanında ağır yaralar açmak isteyebilirler, ama Türkiye artık manipülasyonla yolundan dönecek, dezenformasyonla istikrardan vazgeçecek bir ülke değildir. Bize düşen, her fırsatta bütün gücümüzü milletin hizmetine sunmaktır. Gelin, bu güzel geleceği hep birlikte hepimizin ortak katkılarıyla inşa edelim. Gelin, bu milletin yüzünü güldürecek adımları hep birlikte atalım. Gelin, hep birlikte birbirimizin gücünü eksiltmek yerine, birbirimize güç verelim ki bu topraklar ilelebet adaletin, hukukun hüküm sürdüğü topraklar olsun.''

Erdoğan, Türk siyasetinin yapıcı anlayışlara ihtiyacı olduğunu, milletin çözümü imkansızlaştıran değil, çözümü samimiyetle arayan anlayışları görmek istediğini kaydetti.

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne adım adım yaklaşılan bu süreçte, Türkiye'nin her gününü bir öncekinden daha ileride tamamlayan bir ülke olarak ilerleyeceğine samimiyetle inandığını ifade eden Erdoğan, ''Milletimizin gösterdiği istikamet, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyet seviyesinin ötelerine taşıyacak en doğru istikamettir. Herkes yüzünü samimiyetle o yöne çevirmelidir'' dedi.

-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YATIRIMLARI-

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kentte 4.5 yılda toplam 22.5 milyar YTL yatırım yaptığını ve yatırım bütçesinin yüzde 55'ini de ulaşıma ayırdığını belirtti.

Erdoğan, 4,5 yılda 11,5 milyar YTL'lik yatırımın ulaşıma ayrıldığını ifade ederek, 2004 yılından beri 22 kilometre raylı sistemin tamamlandığını, 62 kilometrelik raylı sistem inşaatının devam ettiğini, hedefin raylı sistem uzunluğunu 2010 yılında 196 kilometreye, taşınan yolcu sayısını da 4 milyona çıkarmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılında raylı sistemin ulaşımdaki payını yüzde 45'e, yolcu sayısını da 7 milyona çıkarmayı hedeflediğini belirten Erdoğan, metrobüs hattının ikinci etabının hizmete alındığını, ancak henüz eksikler bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, metrobüsün İstanbul'un trafik sorununa önemli açılımlar getiren bir sistem olduğunu, daha süratli yapıldığını söyledi. Metronun hem maliyetinin yüksek olduğunu hem de daha fazla zaman aldığını dile getiren Erdoğan, bu metodun farklı bir çıkış yöntemi olduğunu ve İstanbul'a da farklı bir hava getirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Avcılar-Zincirlikuyu arasında günde yaklaşık 430 bin yolcu taşındığını, toplam 142 kilometre uzunluğunda 33 adet tünel yol inşa edildiğini, 4.5 yıldaki İSKİ yatırımlarının 4.1 milyar YTL olduğunu, spora da 425 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını kaydetti.

İstanbul'un, bütün iller gibi, dönemlerinde tarihte görülmemiş yatırımlarla, hizmetlerle tanıştığını ifade eden Erdoğan, ''Bugün dünden daha iyi, inşallah yarın bugünden daha iyi olacak. Durmak yok, yola devam. Bütün mesele İstanbul'u şanına yakışır hale getirmek. Bütün meselemiz, Türkiye'yi arzuladığımız aydınlık yarınlara taşımaktır'' dedi.

-TOPBAŞ: ''RAMAZAN SEVGİ, HOŞGÖRÜ AYI''-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ramazanın sevgi, hoşgörü ve paylaşma ayı olduğunu, insani duyguların bu ayda ön plana çıktığını belirterek, herkesin ramazanını kutladı.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal devlet anlayışıyla her gün 50 bin İstanbulluya iftar verdiğini, kimsesizlerin kimi olduklarını ifade eden Topbaş, amaçlarının İstanbul'u kentler arası rekabette de öne geçirmek olduğunu söyledi.

İftar yemeğine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İstanbul milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye bürokratları ve iş adamları katıldı.

aa



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs