Yan gelip yatarak Atatürkçü olunmaz' | " /> Yan gelip yatarak Atatürkçü olunmaz' | "/>

En Sıcak Konular

'Yan gelip yatarak Atatürkçü olunmaz'

12 Eylül 2008 16:52 tsi
'Yan gelip yatarak Atatürkçü olunmaz' Başbakan Erdoğan, "Atatürk üzerinden geçinen tüccarları çok gördük" dedi ve ekledi: "Muasır medeniyetler seviyesine yan gelip yatarak çıkılmaz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak hedefini hatırlatarak, Türkiye'de Atatürk üzerinden geçinenlerin olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz ülkemizde Atatürk üzerinden geçinen tüccarları gördük. Muasır medeniyetler seviyesine yan gelip yatarak çıkılmaz." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ağrı-Patnos Kiptaş İlköğretim Okulu, Hadımköy Osmangazi İlköğretim Okulu, Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu, Şişli Ayazağa Lisesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi İlave Okul ve Yurt Binası toplu açılış töreni Şişli Ayazağa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öncelikle 2008-2009 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olması dileklerini iletti. Görev başına geldikleri günden beri bütçeden en çok payı eğitime verdiklerini belirten Erdoğan, bu ülkede okuma oranı düşükse medeniyet yarışında bulunmaktan söz edemez görüşüyle hareket ettiklerini ifade etti. Erdoğan, "Ülkemizde çok Atatürkçüler gördük biz ama, gördük ki bunların Atatürkçülükle alakası yok Atatürk üzerinden geçinen tüccarlar var, bunları gördük. Zira Atatürk hedef veriyor: "Muasır medeniyetler seviyesin üstüne çıkmak" Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yan gelip yatarak çıkılmaz. Yapılacak ilk iş bilimde, sanatta, bu yarışta rekabet edecek güce sahip olmanız lazım. Bu gücünüz var mı? Yok. Okuma yazma oranında gerilerdeyiz. Önce bunun halledilmesi gerekiyor." Diye konuştu.

Devletin sadece doğurmayın demekle görevini yapmayacağını belirten Erdoğan, tam aksine devlet hem 'çoğalın' diyecek hem de bunun alt yapısını hazırlayacak." İfadesini kullandı.

-"ÜLKEMİN ÇOCUKLARI HANSTAN, GEORGE'DEN GERİ OLAMAZ" -

Hükümet olarak eğitime yaptıkları destekle okulları bilgisayar sınıfları ve adsl internetle tanıştırdıklarını belirten Erdoğan, "Benim ülkemin çocukları Ahmet'i Mehmet'i Ayşe'si, Fatma'sı Hans'tan, George'den geri olamaz, bunu halledeceğiz. Gençlerimize çocuklarımıza yaptığı bu yatırım için İstanbul Büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de İstanbul valimize yapıyorum." şeklinde konuştu.

Eğitime yapılan yatırımların bakanlık imkanlarının yanı sıra, gönüllü kuruluşların ve hayırsever vatandaşların da büyük desteği ile başarıldığını belirten Erdoğan, bu çabalarından dolayı bazıları tarafından 'dilenci' olarak nitelendirildiğini belirtti. Erdoğan, "Bir gün ülkeme okul yaptırmak için hayırsever kapısı çalmak dilencilikse, ben dilenciyim. Bunu söyledim. Ve bu kervan böyle yürüyecek. Onlar da köşelerinden yazacaklar. Biz bunları dayanışma içinde yapıyoruz, yapacağız. Katlayarak gitmemiz lazım. Çok büyük işler yapmamız lazım." Diye konuştu.

Hem zengine hem de fakire okul kitaplarını dağıttıklarını belirten Erdoğan, muhalefetin "Fakire veriyorsunuz anladık ta, zengine niye veriyorsunuz?" eleştirilerini değerlendirdi. Erdoğan şunları söyledi: "Öğrencinin zengini fakiri olmaz. Hepsine vereceksin. Bu ayrı bir sinerji meydana getiriyor. Bu sinerjiyle geleceğe yürüyoruz. Ülkemizde yavrularımız özgüven içinde yetişsinler istiyoruz."

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından telekonferans yöntemiyle toplu açılış törenlerini gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra açılışı gerçekleştirilen Ayazağa Lisesi'ni gezdi.

cihan 



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,647 µs