En Sıcak Konular

Bu Türk dünya şampiyonu oldu ama...

12 Eylül 2008 16:10 tsi
Geri geri koşma Dünya Şampiyonası'na katılacak tek Türk sporcu Ömer Aslan, sponsor bulamadığı için bir restorantta garsonluk yapıyor.

Ömer Aslan, Türkiye'de çok fazla bilinmese de dünyanın birçok ülkesinde büyük izleyici kitlesine sahip retro sporunu (Geri geri koşma) Türkiye'de yapan çok az sporcudan biri.

Birçok Avrupa şampiyonasında birincilik ve ikincilik ödülleriyle önemli dereceler kazanan Aslan, 20-21 Eylül 2008 tarihlerinde İtalya'nın Parma kentinde yapılacak 2008 Dünya Retro Şampiyonası'na hazırlanıyor. 20 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılması beklenen şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek tek sporcu olan Aslan, zaman buldukça Zeytinköy'deki yeni atletizm pistinde çalışmalarına devam ediyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aslan, günde iki kez antrenman yapması gerektiğini, ancak çalıştığı için bunu zaman zaman yerine getiremediğini söyledi. Türkiye'yi şampiyonada temsil edecek tek sporcunun kendisi olduğunu belirten Aslan, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir lokantada garson olarak çalıştığını ve mesaiden arta kalan zamanda antrenmanlara devam ettiğini belirtti. Türkiye Atletizm Federasyonu yetkililerinin kendisini arayarak çalışmaları hakkında bilgi aldığını ve şampiyonaya gidiş için uçak biletini karşılama sözünü verdiklerini anlatan Aslan, şöyle devam etti:


''İki yıldan bu yana kendimi geliştirmek için büyük çaba sarfettim. Tamamen kendi imkanlarımla gittiğim Avrupa şampiyonalarında dereceler aldım. Bu alanda dünya rekoru 200 metrede 32.70 saniye. Benim rekorum ise 200 metrede 33 saniye. Önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Şampiyonasına hazırlanıyorum. Sponsorum olmadığı için de gideceğim ülkedeki bütün masrafları kendim karşılayacağım. Seyahat masraflarını borç alarak ve garsonluk yaparak karşılayacağım. Sponsor talebimi tüm yetkililerimize ve şirket temsilcilerimize duyurmama rağmen bir sonuç alamadım. Hiç kimse bu alanda yarışan bir sporcuya destek olmak istemiyor. Türkiye'ye altın madalya ve dünya rekoru getirmek istiyorum. Ancak uçak biletim dışında hiçbir masrafımı karşılayacak sponsorum yok. Bunun için şampiyonaya kadar garsonluk yaparak para biriktirmeye çalıyorum. Gerekli paranın tamamını biriktiremezsem, bir miktar borç alarak yarışmaya katılmayı düşünüyorum.''

İki yıldan bu yana sponsor arayışında bulunduğunu da vurgulayan Aslan, aldığı derecelere rağmen hiçbir yetkilinin kendisini aramamasına üzüldüğünü sözlerine ekledi.

Ömer Aslan'a iş veren restorant sahibi Hakan Sarıcaoğlu ise, ''Ömer'e önemli yarışmaları öncesi izin veriyoruz. Kendi çapımızda ona destek oluyoruz ancak bu yeterli değil. Büyük firmalarımızın bu sporcumuza sahip çıkmaları gerekiyor'' diye konuştu.

aa

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs