En Sıcak Konular

Hacker'ların piri yakalandı

12 Eylül 2008 14:22 tsi
Hacker'ların piri yakalandı FBI başta olmak üzere tüm gizli servislerin peşinde olduğu Türk hacker ChaO yakalandı. ChaO'nun 'Beni FBI bile yakalayamaz' dediği belirtiliyor. Haber7.com'un haberine göre; hacker ile sitenin editörleri yakalanma iddiasına girmiş.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak, Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek Ve Yurtdışına Pazarlamak" olayı ile ilgili olarak 08.09.2008 tarihinde operasyon başlatıldığı ve operasyon sonucu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların, bankaların ATM/BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek, bankamatikler üzerinden işlem yapan vatandaşların kart bilgileri ile şifrelerini ele geçiren ve elde ettikleri bu bilgiler ile kartların ikizini üreterek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.
 
Sahte kredi kartı, banka kartı üreten, kart kopyalama cihazları yapan hackerlerin  aynı zamanda sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi imal ederek bu cihazları yurt dışına sattıkları açıklandı.
 
DÜNYAYA SATIYORLARDI
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "08 Eylül’de İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 7 şahsın gözaltına alındığı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; başta Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, İsveç, İspanya, Brezilya, Macaristan, Güney Afrika ve Sırbistan'a gönderilmek üzere hazırlanmış çok sayıda ATM Tuş Takımı ve Kart Giriş Haznesi ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi." denildi.
 
KİM BU ChaO?
Dünya’nın sayılı üç dört hackerinden olan ChaO nickli Çağatay Evyapan kimdir? "Beni FBI ve CIA bile yakalayamaz" diyen ChaO, dünyanın önde gelen banka kartı vurguncularından. Emniyet yetkililerinin uzun yıllardır izini sürdüğü fakat bir türlü ele geçirilemeyen ChaO'yu Türk kamuoyu ilk defa Haber 7'nin yapmış olduğu, banka kartı vurgunculuğunu anlatan yazı dizisi ile tanıdı. Yazı dizimiz yayınlanırken mail aracılığı ile Haber 7 ile irtibata geçen ChaO, banka kartı kopyalama sisteminin  nasıl işlediğine dair bilgiler vermiş ve "Beni FBI bile yakalayamaz" demişti.

Kier kod adlı bilgisayar korsanının verdiği bilgiler doğrultsunda yapmış olduğu yazı dizi ile kredi kartı kopylama dolandırıcılığının kimlerin elinde ve hangi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Haber 7 olarak şimdi de, dünyaca ünlü kart kopyalayıcı ChaO ile ilgili çok özel bir dosya hazırlıyoruz…



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,529 µs