En Sıcak Konular

Perinçek bakın kimin için çalışıyormuş !

12 Eylül 2008 14:11 tsi
Perinçek bakın kimin için çalışıyormuş !
Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanığı Mehmet Zekeriya Öztürk, Doğu Perinçek'in hangi gizli servislerle çalıştığını açıkladı. İşte belgeler...

Ergenekon'un tutuklu sanıklarından eski yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, danışmanlığını yaptığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında ilgi çekici bilgiler veriyor. Danıştay saldırısının ardından gözaltına alınan Öztürk, Ergenekon iddinamesine giren Ankara polisindeki ifadesinde, Perinçek'in karanlık yönlerini deşifre ediyor.

Yanında kaldığı süre içinde İP liderini yakından tanıma fırsatı bulan Öztürk, Perinçek'in 2003 yılından itibaren askere yakın gözükmeye çalıştığını ama asıl amacının darbe yapılması olduğunu söyledi. Öztürk'e göre, darbe yapmadığı için askeri ağır bir dille eleştiren Perinçek bu sefer hem partiler üstü hem de bürokratik bir tepki hareketliliği oluşturmaya çalıştı. Bunun için ise başka zamanlarda da yaptığı gibi illegal sol örgütleri devreye sokmaya başladı.

İddianamede yer alan ifadelerde, sol örgütleri çok rahat kullanan Perinçek aynı zamanda farklı siyasi grup ve ideolojik gruplarla da yakın ilişki içerisinde olduğu anlatılıyor. Hatta son dönemlerde, profil ve eylem yapıları sebebiyle Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ve benzeri şahısları tercih ettiği kaydediliyor.

Kime çalışıyor?

Perinçek'in danışması Zekeriya Öztürk ifadesinde, İşçi Parti'si liderinin hangi yabancı istihbarat servisleriyle çalıştığını da aktarıyor.

"Kamuoyu, Doğu Perinçek'in iyi bir istihbarat ve hatta askeri kanaldan beslendiğini gösterir. Oysa Doğu Perinçek daha çok Rusya ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi içerisinde olup onlar tarafından yönlendirilmektedir. Ayrıca Alman ve İngiliz istihbaratıyla da diyalogları vardır."

 


 


Samanyolu haber



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs