'Terim'e beyin check-up'ı lazım!' | " /> 'Terim'e beyin check-up'ı lazım!' | "/>

En Sıcak Konular

'Terim'e beyin check-up'ı lazım!'

12 Eylül 2008 11:41 tsi
'Terim'e beyin check-up'ı lazım!' Fatih Terim'in Osman Tanburacı'ya küfür ettiği iddiaları ayyuka çıktı. Terim'e çok sinirlenen Tanburacı, bakın ne tavsiyelerde bulunuyor...

Osman Tanburacı / Yeni Şafak

Terim'den ana avrat küfür


Osman Tamburacı Fatih Terim'in depresyonda olduğunu iddia ederek acilen beyin chek-up'ı yaptırmasını istedi. Kendisine ve ailesine en ağır küfürleri sıralayan Terim'e Tamburacı, veryansın etti. Yeni Şafak'taki köşesinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı:

"Milli Takım hocası Fatih Terim önüne gelene posta koyuyor. Belli ki sinirleri laçka. Belçika Hocası Vandereycken'den bir gece önce de bana salladı! Ama ne sallama... 96 yaşındaki nur yüzlü anam mübarek Ramazan'da telefonda tecavüze uğradı. Ne bıyığım kaldı ne ahfadım...

Mübarek günde hakaret

09.09.2008'de TSYD'de basın mensubu arkadaşlarla otururken telefonum çaldı. Saat 17.45. İftara 2.5 saat var. O oruç tutan Fatih Terim, o cuma namazlarına giden Fatih Terim mübarek günde küfürlerle karşıma çıktı. Hani o Hıncal Uluç'un söylemlerinden sonra Emre Belözoğlu'nun annesi kalp krizi geçirdi diye Uluç'u mahkemeye verdiren Terim, 96 yaşındaki anama ve de yedi sülaleme küfretti! Bıyığımdan girdi, ahfadımın alayını bireysel gücüyle namus-u perişan etti! Ve telefonu kapattı! Hem gizli telefondan aradı hem küfredip telefonu yüzüme kapattı... Mertçe bir davranışta bulundu kendince!... Sonraki akşam da çıktı Belçika'nın hocası Vanderycken'in üzerine yürüdü... Üzüldüm... Bana yaptıklarını ben affedebilirim ama Terim'i anam da Allah da affetmez!

Acil tıbbi yardım gerek...

Fatih Terim son zamanlarda aşırı agresif bir tutum sergiliyor. Önceki başarılarının kendinde olmadığını görerek spor dışı laflarla gündem yaratıp kendini ve kamuoyunu yanlış yönlere çekiyor. Haksız olduğunu söyleyenlere de hakaret ediyor. Bu resmen bir tıbbi yardım gerektirecek durumdur. Öfkesini kontrol altına alamayan, söylemleri ve davranışları ölçüsüz olan birinin yaşadığı bu depresyondan kurtulabilmesi için mutlaka o şahsa beyin chek-up'ı gerekir. Önceleri tanıdığım ve bana 'Ağabey' diye hitap eden Terim, bu Terim değil. Küfürlere değil, Koskoca İmparator'un bu hallere düşmesine üzüldüm! Yüzü çökmüş, mimikleri kasılmış bir dakika önce hırsla bir şeyler anlatırken bir dakika sonra güler olmuş.

Belçikalı Hoca'dan aşağılama!

Vandereycken, Terim yüzünden bizi de yerin dibine soktu. Belçikalı Hoca, Fatih Terim için aynen şunları söyledi: 'Terim kendini her şeyin üzerinde, Türkiye'nin de üstünde görüyor. Ancak Belçika ve benim üzerimde asla olamaz!' Bu sözün anlamı şudur. Siz Türkler bizim seviyemizde değilsiniz! Kendi sorunlarınıza bizi alet etmeyin! Bunu duydum, kahroldum! Aşağılamanın böylesini görmedim. Bu lafa Terim yüzünden muhatap olduk! İki yıl önce de İsviçre maçında 'fazla motivasyondan dolayı' olaylar çıkmış Terim cezadan zor kurtulmuştu. Yine öyle oldu. Bari tribündeki Başbakan'dan utan! Bari bakanlardan utan da ona buna hakaret etme!

Medyaya kılıç sallanmaz!

Terim medyaya da ders vermeye kalktı. Osman kötü, Hıncal kötü, herkes kötü, ona biat edenler iyi. Ama bu ortamı biz yarattık. Bu ortamda Terim de üniversitelerde derse başlamış. Küfür nasıl edilir onu öğretecek galiba. Ne demiş Hıncal? 'Emre'den kaptan olmaz, onun karakterindeki birinden lider olmaz.' Doğru. Hıncal' Emre karaktersiz' demiyor ki... Emre'nin futbol karakterinden bahsediyor. Kaptanlık devamlılık ister, kaptanlık uzun süre birliktelik ister. Emre'de bunlardan biri bile yok ama Terim, Hıncal'ı mahkemeye verdirtiyor. Medya üzerinde sallanan kılıca devamlı kafa uzatıyoruz. Böyle bir basın özgürlüğü olmaz. Bugün bana yarın sana. Üzüntüm bundan, Terim'den başka şey beklediğimden değil.

Gereğini yaptım

Evet gereğini yaptım, milli maçın oynanmasını bekledim ve Savcılığa başvurdum. Türk adaletine... Müslüman ülkenin hukukunun mübarek Ramazan'da 96 yaşında bir ananın ve oğlunun namusunu koruyacağına inanıyorum. Bu kavga ortamı daha fazla sürmemeli bunun için de medyadaki meslektaşlarıma güveniyorum. Gazetecilik mesleğine gereken saygının gösterilmesi için önce biz dostluklar sergilemeliyiz ki ibret olsun. Mesleğimize dil uzatanların elbirliği ile hakkından gelmeliyiz ki ki gazetecilik mesleği ayağa düşmesin. Terim'in şahsıma yaptığı hakareti kınayan TSYD'ye şükranlarımı sunuyorum. Gazeteci dostum Yalçın Doğan'a da ayrıca konuyu Hürriyet'teki sütunlarına taşıdığı için teşekkür ediyorum.



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs