kişisel gelişim kitabını okusun? | " /> kişisel gelişim kitabını okusun? | "/>

En Sıcak Konular

Uzan hangi kişisel gelişim kitabını okusun?

12 Eylül 2008 11:23 tsi
Uzan hangi kişisel gelişim  kitabını okusun? Türkiye, Cem Uzan’a ‘Kişisel Gelişim Kitabı Okuma Cezası’ verilmesini tartışadursun, KİGEM adlı kurum, Uzan’a 5 kitap tavsiye ederek, bu kitapları da halkın seçimine sundu. İşte tavsiye edilen kitaplar...

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, 13 Haziran 2003 tarihinde Bursa mitinginde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi’nce 8 ay hapis, 688 YTL para cezasına çarptırıldı.

Bursa mitingde konuşan Cem Uzan, Başbakan Erdoğan için, “Sen ne biçim Müslüman’sın. Senin gözünü korku ve hırs bürümüş. Sende Allah korkusu kalmamış. Sen Allah’sız olmuşsun. Allahsız herif” demişti.

Sanığın iyi halini dikkate alan Hakim Öztürk, Uzan’ın cezasının, Denetimli Serbestlik Yasası uyarınca 1 yılı rehber kontrolünde olmak üzere 5 yıl denetim altında tutulmasına karar verdi. Hakim Öztürk, Cem Uzan’ın rehber kontrolünde kaldığı sürenin üç ayında ‘öfke kontrol programı’na tabi tutulup, 5 kişisel gelişim ve öfke kontrolü konulu kitap okumasına, sanığın bu süre içersinde denetim yükümlülüğüne uymaması veya suç işlemesi halinde, davanın yeniden ele alınıp, verilen hükmün açıklanmasına karar verdi.

Görevlendirilecek rehberin özel tutulması halinde, bedelinin Cem Uzan’dan alınmasını kararlaştıran Hakim Öztürk, aynı davada yargılanan mitingin tertip komitesi üyelerinin de beraatine karar verdi.

KİGEM Uzmanı Mümin Sekman, Cem Uzan’a tavsiyelerde bulundu…

Cem Uzan’a hangi kitapları okuması önerilebilir?

"Mahkeme kararında Cem Uzan’ın okuyacağı kitapların türü belirtilmiş ama ismi belirtilmemiş durumda. Öfke terapisini destekleyecek psikoloji kitapları ile kişisel gelişim kitapları okuması öneriliyor. Bu durumda rehberin Cem Uzan’a önerebileceği kitapların bir kısmının terapi tekniklerine, bir kısmının ise pozitif düşünmeye dayalı kişisel gelişim kitapları olması gerekiyor.

Bence Uzan için en iyi kitap Marcus Aurelius’un “ Kendime Düşünceler” adlı kitabıdır. Bu kitap eski bir roma kralının kendini iç huzura kavuşturma günlükleridir. Dale Carnegie’nin “Üzülmeyi Bırak, Yaşamaya Bak” adlı kitaplarını da okutabilir.

Daniel Goleman’ın "Duygusal Zeka” adlı kitabı da okutulabilir. Çünkü aşırı öfkelilerin duygusal zekâsı düşük olur. Larry King’in yazdığı, “Kiminle, Ne zaman, nerede, nasıl konuşmalı?” adlı kitap da öfke yönetimi için gerekli dil disiplinini sağlayabilir.

Aile içindeki öfke yönetimi için Gary Chapman’ın “Beş Sevgi Dili” adlı kitabı okunabilir. Bir de öfkeli düşüncelerin sağlığa zararını azaltmak için Louise L. Hay’in “Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabı okunabilir. Uzan engellenmişlik hissinden kaynaklanan, başarısızlığın verdiği öfkeyi ortadan kaldırmak için de "Her Şey Seninle Başlar"ı okuyabilir.

Öfke monalitik mantık denilen, tek doğrucu dünya görüşüne sahip insanlarda sıklıkla görülür. Monalitik mantıklılar -ki Tayyip Erdoğan da böyledir- dış dünya kafalarına uymayınca öfkelenirler. Monalitik mantığın körlüklerini öğrenmek için Eric Hoffer’in “Kesin İnançlılar” adlı kitabı okutabilir.

Son olarak, öfkenin psikolojik mekanizmasını öğrenmek için “ Ne Hissettiğiniz Kendinize Bağlı” adlı kitabı okuyabilir.

Rehber kişi okuyabileceği kitapları listeleyip Cem Uzan’a sunmalı, Cem Uzan da bu listeden seçim yapmalı. Öfke kontrolü ile ilgili kitap seçiminde kişinin psikolojik profili dikkate alınmalıdır. Ne okunması gerektiğine en iyi Cem Uzanı ve kişisel gelişim kitaplarını tanıyan, mahkemenin atadığı bir psikolojik danışman karar verebilir.

Biliyorsunuz Kigem.com Türkiye’nin ilk kişisel gelişim sitesi. 80.000 üyemizin görüşünü almak için bir anket başlatıyoruz. Hem kendiniz katılabilir hem de çevrenizdeki sıkı kişisel gelişim okurlarını haberdar edebilirsiniz. 11 Eylül itibariyle anketimiz başladı...



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,356 µs