En Sıcak Konular

SPK'dan 4 şirkete suç duyurusu

12 Eylül 2008 09:39 tsi
SPK, dört şirketin yöneticileri hakkında suç duyurusu yaptı. Şirketlerden biri de Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Süren olan Makine Takım End.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), dört şirketin yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu şirketlerden biri de, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Erol Süren olan Makine Takım Endüstrisi oldu. SPK Bülteni'nde yer alan açıklamada şöyle denildi: "Makine Takım Endüstrisi A.Ş.'nin 31 Aralık 2002-30 Eylül 2007 dönemi mali tablo ve faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda, Makine Takım ve Makina Takım Yatırım Pazarlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Erol Süren, Makine Takım ve Makina Takım Pazarlama Yönetim Kurulu Üyeleri Gönül Erdemli ve Ayhan Toprak, Makina Takım Yönetim Kurulu Üyeleri Derya Ongun ve Mustafa İlhan Aran, 2003'ten bu yana Makina Takım'da görev yapan ve 26 Şubat 2004'te genel müdürlük makamına getirilen Neslihan Güzey hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına kararlaştırıldı."

SPK ayrıca, Kaldera Holding A.Ş. nezdinde yapılan inceleme sonucunda, Kaldera'nın taşınmazlarını kendileri ile ilişkili olan taraflara menfaat sağlamak amacıyla satan, kiralayan veya kullanan eski yönetim kurulu üyeleri Muhittin Tanrıkulu, Hüseyin Kabasakal, Mehmet Özkaya ve Fikri Coşkunsu hakkında emniyeti suiistimal suçu kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

sabah



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs